Pot face un imprumut in Romania daca lucrez in Spania, si sa girez cu casa din Romania?

„Pot face un imprumut in Romania daca lucrez in Spania, si sa girez cu casa din Romania?”


Raspuns

Stimata doamna,

Puteti face un imprumut la unele banci din Romania, pe baza veniturilor obtinute in alte tari, precum Spania, credit care sa fie garantat cu un imobil.

De exemplu, Banca Transilvania aproba credite garantate cu o ipoteca imobilliara cu conditia sa aveti contract de munca in strainatate de cel putin 1 an.

La CEC Bank poți obține credite de nevoi personale sau credite ipotecare pe baza veniturilor din străinătate, însă, trebuie să îndeplinești mai multe condiții și să prezinți documente care demonstrează realizarea veniturilor, conform informatiilor publicate de banca:

Condiții pentru contractarea de credite pe baza veniturilor din străintate:

 • Să îndeplinești condițiile generale de eligibilitate
 • Să prezinți garanții reale, respectiv ipoteca imobiliară și/sau ipoteca mobiliară prin constituirea unui cash colateral (asupra depozitelor colaterale)
 • Sunt acceptate și garanțiile emise de fonduri de garantare în numele și contul statului
 • Să prezinți documente care certifică realizarea de venituri din străinătate

Documente doveditoare ale veniturilor necesare pentru aprobarea creditului

 • adeverință de salariu sau un document emis de angajator care să cuprindă cel puțin informațiile înscrise pe formularul CEC Bank referitoare la datele de identificare ale angajatorului și angajatului și la veniturile realizate. Documentul trebuie prezentat în original și cu traducere legalizată.
 • contractul/contractele de muncă și după caz actele adiționale aferente acestora, traduse conform celor de mai sus. Din documentele prezentate trebuie să rezulte că persoanele în cauză au o vechime în muncă de cel puțin 12 luni și o vechime la locul de muncă actual de cel puțin 3 luni, cu exceptia persoanelor cu varsta de până la 25 de ani pentru care vechimea la actualul angajator trebuie sa fie de minimum 6 luni. Pot fi acceptate situațiile în care în ultimele 12 luni există întreruperi de cel mult 1 lună calendaristică, exceptând ultimele 3 luni raportate.
 • dovada privind luarea în evidență de către autoritatea fiscală a țării în care sunt realizate veniturile, tradusă conform celor de mai sus.
 • copia pașaportului, certificată la ghișeul unității CEC Bank de către lucrătorul bancar în cazul în care veniturile sunt realizate într-o țară din afara Uniunii Europene
 • o declarație pe proprie răspundere, din care să rezulte adresa de
  corespondență 
  (adresa completă a locației și numărul de telefon sau adresa de email) la care pot fi contactate în România sau în țară în care sunt realizate veniturile
 • o declarație pe proprie răspundere, din care să rezulte adresa de
  corespondență (adresa completă a locației și numărul de telefon sau adresa de email) la care paote fi contactata în România persoana mandatată, în cazul în care clientul este reprezentat în relația cu CEC Bank de o persoana mandatata în acest scop prin procura notarială;
 • sunt acceptate traducerile legalizate la Consulatul Român/misiunea diplomatică a României sau la un notar public din România/un notar public din țară în care sunt realizate veniturile. În acest caz este necesară și apostila/supralegalizarea, după caz, pe toate documentele cu parafa originală de legalizare.

Va rog sa reveniti daca aveti nevoie de ajutor pentru obtinerea creditului.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Pot face un imprumut in Romania daca lucrez in Spania, si sa girez cu casa din Romania?

 1. c

  EU cred ca indeplinesc toate conditiile, dar nu stiu cu ce sa incep, sau and de unde sa incep sa pregatesc actele pentru credit. Asi avea nevoie de 30 000 de euro.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa aplicati pentru un credit, sa vedeti daca indepliniti conditiile si daca obtineti preabrobarea. Ulterior va veti ocupa de alte acte precum cele cu ipoteca pe casa.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = 3