Etichete: banca

Cum pot sa vad online banii din contul bancar in care se vireaza alocatia copilului? Pot transfera banii online in alte conturi?

Am nevoie de niste lamuriri un privinta contului pe care il am la banca BRD. Am deschis un cont in care sa mi se vireze alocatia copilului. Intrebarea mea
este daca am posibilitatea de a vedea on line toate operatiunile si daca pot face transfer intr-un alt cont din alta tara. Mentionez ca eu locuiesc un Spania.

Postat in data: 11 iul., 2015

Kruk ma ameninta ca-mi vinde apartamentul la licitatie pentru o datorie la banca de numai 14.000 de lei. Au voie sa faca asta?

Acum 3 ani am luat de la BCR un card de cumparaturi de 4000 lei si un imprumut cash de 5000 lei. Am platit si…s-a intamplat si neprevazutul…nu am mai putut plati.
Datoria mi-a fost vanduta la Kruk, am dat cate 100 ron pe luna iar cei de la kruk vroiau 500, asta in cazul in care eu am minimul pe economie. Azi m-am trezit cu somatie ca-s raportata la executor pt executare silita. Am apartament pe numele meu. Am incercat sa ajung cu ei la un numitor comun, nu se poate. Vor in prima faza 6000 ron si restul pana la 14000 ron in 5 rate. Nu am de unde sa scot banii acestia si mi-au zis ca o sa-mi scoata casa la licitatie sa-si recupereze datoria. Eu vreau sa platesc, dar mai mult de 400 ron pe luna nu pot da. Din cate am observat, fac tot posibilul sa-ti scoata bunurile mobile si imobile la licitatie. Au voie sa-mi scoata casa la licitatie pt 14000 ron? Asta in cazul in care nu accepta sa le dau lunar, nu accepta sa-mi opreasca din salariu, direct casa la licitatie. Ce sa fac?

Postat in data: 14 iun., 2015

Se poate face poprire pe alocatia de intretinere a copilului, dupa ce banca a vandut creditul unei firme de recuperare creante?

Buna ziua!Va rog frumos sa.mi spune.ti si mie: daca banca mi.a transferat datoria catre o firma de executari si eu nu am salariu, cresc un copil singura, daca si aceea firma trimite dosarul in instanta, se poate pune poprire pe alocatia de intretinere pe care o primeste copilul de la tatal sau ce poate sa se intample? Datoria este de 6.678 ron si am casa pe numele meu. Va multumesc anticipat!

Postat in data: 10 iun., 2015

De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Ce trebuie sa fac?

De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Vreau sa specific ca in permanenta pe card sunt bani asadar suma nu e redusa pe motiv de administrare cont (ceea ce oricum ar fi ilegal). M-am gandit ca inainte de a ma adresa bancii sa va cer sfatul…..Poate ati intalnit si alte cazuri.

Postat in data: 19 mai, 2015

Este normal sa mi se popreasca tot salariul de pe card?

Este normal sa mi se popreasca tot salariu? Precizez ca am poprit jumatate de salariu la locul de munca si astazi am avut neplacuta surpriza ca cealalta jumatate de salar, care a fost virata pe card sa fie poprita de o alta banca prin intermediul unei firme de executori judecatotesti.

Postat in data: 17 mai, 2015

Conform noului cod de procedura civila, nu se poate pune poprire pe contul de salariu, mai mult de jumatate. Este corect?

Buna ziua,
Din cite am inteles de la d-voastra (am vazut pe un site) conform noului cod de procedura civila nu se poate pune propire pe contul de salariu, mai mult de jumatate. Este corect?
Intreb deoarece stiu ca odata pusa propirea pe conturile bancare orice suma intra in acel cont era blocata si ma intrebam daca in cazul unei executari silite, datorate situatiei actuale cu creditele in CHF, daca pierd casa, pierd si orice forma de intretinere? Stiti ca asa era inainte, propirea bloca tot. Vieti distruse de camatarii bancari care isi fac de cap in tara asta. Multumesc!

Postat in data: 06 mai, 2015

Am un cod pentru activare My BRD, dar habar nu am ce trebuie sa fac cu el

Am un cod pentru activare my brd, dar habar nu am ce trebuie sa fac cu el pentru a_mi vedea operatiunile bancare din cont.

Postat in data: 05 mai, 2015

Am pierdut contractul de credit si desfasuratorul. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Am pierdut contractul de credit de nevoi personale. Este posibil sa nu mi-l fi dat banca? Restul actelor le am (chitante, notificari, viramentul initial), mai putin contractul si desfasuratorul.
Multumesc.

Postat in data: 24 apr., 2015

BCR a cedat creditul unei firme de recuperari. Pot cere in instanta suspendarea executarii silite?

Sunt in situatie de executare silita, BCR a cedat creditul unei firme de recuperari cu care a incheiat un acord. Dorim sa platim creditul dar fara alte comisioane. La acordul semnat cu ei nu au prezentat un grafic de rambursare. Se mai poate ataca in instanta?

Postat in data: 23 apr., 2015

In cazul popririi unui cont pentru credit Prima Casa, pot achita rata dupa plata datoriei?

In situatia unei popriri validate DE LA UN CREDIT UNDE AM FOST COPLATITOR asupra unui cont unde se plateste o rata la un credit PRIMA CASA, daca achit suma pentru care s-a pus poprire pana la desfiintarea acestei popriri prin hotarare judecatoreasca pot ACHITA RATELE LA CREDIT?

Postat in data: 21 apr., 2015

Bancpost mi-a inchis contul destinat incasarii alocatiei copilului. Este normal?

As dori sa va intreb daca se poate inchide un cont bancar fara instiintarea titularului de cont? I luna septembrie de anul trecut am fost acasa la Brad jud.Hunedoara si am facut toate formalitatile care erau necesare pentru obtinerea alocatiei pentru fetita mea. In ultima faza din tot acest proces trebuia un numar de cont de la Bancpost -Brad si fiind la banca am deschis contul pentru a putea fi virata alocatia fetitei. Pana aici toate lucrurile au decurs bine. Problema este ca la intoarcerea mea la Guadalajara -Spania a fost nevoie de la autoritatile spaniole de alte documente care au intarziat cu aprobarea alocatiei alte 3-4 luni de zile. Intre timp Banca mi-a inchis contul …. Este normal sa faca acest lucru? Luna trecuta, in martie de anul acesta, stiind ca totul este rezolvat (Deva a trimis banii in contul meu) am dat telefon la Brad la banca sa verific soldul …..si surpriza…mi se spune ca contul este inchis. Este normal sa-mi inchida contul? va multumesc si astept raspunsul d-voastra..

Postat in data: 20 apr., 2015

Pentru o amenda la CNADR, Banca Transilvania si BEJ (Birou Executor Judecatoresc) mi-au poprit contul fara sa ma anunte. Este un abuz, ce pot face?

Salut, am patit-o cu cei de la Banca Transilvania, pentru o amenda la CNADNR, am fost executat direct fara instiintare prealabila de catre BEJ (Birou Executor Judecatoresc), iar Banca Transilvania nu m-a anuntat in nici-un fel, si nici BEJ-ul. Pur si simplu m-am trezit cu suma blocata chiar in ziua in care am fost la banca sa depun banii in cont pt diferite nevoi. Acasa cand am ajuns am constatat poprirea sumei, iar comisioanele bancii au fost in valoare de 61 lei. Consider ca si banca si BEJ-ul au abuzat in aceasta situatie, ce pot face?

Postat in data: 16 apr., 2015

Trebuia sa primesc o suma de bani din Germania prin transfer bancar, dar nici acum nu a ajuns. Ce pot sa fac?

Trebuia sa primesc o suma de bani din Germania prin transfer bancar. Din Germania mi s-a spus ca s-au trimis banii, dar aici nu i-am primit, desi a trecut timpul necesar. (trimisi din Germania in 8.04, azi e 15.04) – au fost si zilele de pasti dar totusi ce s-ar fi putut intimpla? Unde pot sa ma adresez daca nu se rezolva problema?

Postat in data: 15 apr., 2015

Am primit poprire la serviciu pentru restante la impozitul din chirii, iar salariul il primesc pe card. Ce fac?

Am primit poprire la serviciu pentru restante la impozitul din chirii. Am un singur card – cel de salarii-. Cum se va proceda mai departe si daca mai am dreptul sa folosesc cardul pentru a-mi retrage restul de bani ?

Postat in data: 06 apr., 2015

ANAF-ul imi scoate la vanzare apartamentul cumparat cu credit Prima Casa pentru o intarziere de 2 luni la banca. Pot cere suspendarea executarii silite?

Am avut un credit prin Prima Casa si datorita unor intarzieri de 2 luni banca a solicitat catre fondul de garantare sa i se dea jumatate din credit. Fondul a dat banii iar eu acum trebuie sa platesc la ANAF suma de 20000 de euro. Pentru ca nu am avut cum sa ii platesc ANAF-ul imi scoate apartamentul la vanzare. Exista vreo lege care sa ma ajute sa suspend executarea? Mentionez ca sunt insarcinata in 7 luni si pe 23 luna aceasta este licitatia pentru apartament.

Postat in data: 02 apr., 2015

Cardul mi-a expirat. Cum obtin un card nou si in cat timp, daca locuiesc in strainatate?

Locuiesc in strainatate si cardul bancar mi-a expirat in Iunie 2014. In luna mai vin in tara si vreau sa stiu daca pot obtine alt card in ziua cand ma prezint la banca sau cat timp dureaza pana obtin un nou card? Daca pot sa aplic pentru un nou card on line sa il primesc la domiciliul meu.

Postat in data: 30 mart., 2015

Banca are voie sa-mi retina pensia alimentara pentru copil din contul poprit?

Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca banca are dreptul sa retina 33% din venituri provenite din plata pensiei alimentare de catre fostul sot, in contul meu poprit.. Momentan mi se retin 33% din salar si orice alte sume care apar pe contul meu exceptand alocatia de stat a copilului.

Multumesc mult.

Postat in data: 23 mart., 2015

Banca mi-a blocat cardul de credit din cauza unei popriri. Au voie sa faca asta?

Buna ziua. Azi m-am trezit ca nu-mi pot folosi cardul de credit deoarece este blocat. Am sunat la banca si au zis ca din cauza unei popriri mai vechi si ca de la 1 feb 2015 s-a schimbat ceva regulament care-i obliga sa-mi blocheze si cardul de credit.
De azi vara cand s-a instaurat poprirea mi-au blocat doar contul curent. Este legal sa faca asta? Pe baza carei legi si articole de lege pot face asta si de cand e in vigoare?

Postat in data: 23 mart., 2015