Etichete: banci

Exista o lege care interzice firmelor de recuperare sa cumpere credite de la banci si sa faca executare silita?

In 2007, am obtinut un contract de credit, de la BRD, care a fost vandut la EOS KSI ROMANIA SRL, iar anul 2017 luna mai mi s-a facut poprire pe pensie.

Este data o lege in care se precizeaza ca firmele de recuperare nu mai au voie sa cumpere credite de la banci si nu au voie sa faca executare silita?

Postat in data: 22 iun., 2017

BRD Finance nu vrea sa-mi dea o scrisoare privind achitarea creditului. Ce pot sa fac?

Am avut un credit la BRD Finance, pe care l-am achitat in data de 12-06-2017,nu vor sa-mi trmita nici azi confirmarea ca am achitat, am fost si la un punct de-al lor din Careffour unde am facut si o cerere in scris, le-am trimis mailluri dar nimic, am achitat 19600 si ei nu sunt in stare sa-mi dea o hartie pe care la alte banci in momentul cand ai achitat se da pe loc.

Postat in data: 19 iun., 2017

Care sunt cazurile de anulare a datoriilor celor executati silit, in baza legii darii in plata?

In articolul intitulat „Cum se judeca procesele pe legea darii in plata dupa decizia Curtii Constitutionale” mentionati ca o categorie distincta de sentinte date de instante la punctul 5: „De asemenea, exista mai multe decizii ale instantelor prin care s-au anulat datoriile clientilor aflati in faza de executare silita, fara a se demonstra existenta impreviziunii”.

Puteti sa-mi furnizati cazurile exacte in care s-a intamplat asa? Ma intereseaza aceasta deoarece eu am fost executat silit in 2012 iar azi sentinta de fond in procesul pe baza legii DIP mi-a fost nefavorabila pe motiv ca „notificarea din data de 26.08.2016 emisa de catre para?i reclamantei nu determina efectele juridice prevazute de Legea nr. 77/2016”. Mentionez ca inca nu am sentinta in intregul sau si nu stiu motivele care au stat la baza sentintei dar banuiesc ca ar putea fi cele identificate in articolul dvs. din 12.01.2017: „Curtea Constitutionala a publicat in Monitorul Oficial prima decizie referitoare la Legea darii in plata: clientii bancilor nu pot scapa de datorii daca au fost executati silit iar locuinta a fost vanduta

Va multumesc anticipat!

Postat in data: 22 mart., 2017

Se poate face un imprumut in Romania daca lucrez in Spania?

Buna ziua, as dori sa pot face un imprumut, am propietate in Romania si lucrez in Spania, am salariu si contrat de munca. Se poate face ??

Postat in data: 20 feb., 2017

Curtea Constitutionala – DECIZIA Nr.245 din 19 aprilie 2016 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.12 si 13 din Legea nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori

Postat in data: 30 ian., 2017

Cum pot proceda sa fiu scoasa din Biroul de credit?

Buna ziua,
Sunt inregistrata la Biroul de credit cu o restanta pe care am platit-o. Cum pot proceda sa fiu scoasa ca sa imi pot refinanta creditul de catre alta banca? va multumesc.

Postat in data: 22 ian., 2017

Bancile au voie sa imi puna poprire pe banutii din indemnizatie si alocatie?

Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care am ramas in urma (la Credit Europe Bank) din cauza lipsei unui job pe o perioada de cateva luni. Acum platesc cat pot. Uneori am platit mai mult uneori mai putin decat rata. Eu am un card de debit la o alta banca pe care ar trebui sa il folosesc pentru primirea indemnizatiei si a alocatiei pentru copil.

Intrebarea mea este daca cei de la Credit Europe Bank au voie sa imi puna poprire pe banutii din indemnizatie si alocatie. Multumesc frumos

Postat in data: 18 ian., 2017

Curtea Constitutionala: motivarea deciziei privind legea darii in plata

Curtea Constitutionala: motivarea deciziei privind legea darii in plata

Postat in data: 15 ian., 2017

Poprirea se poate face pe toate conturile, inclusiv pe cel aferent unui credit? Cum mai platesc atunci rata?

D-le Coman spuneti ca propriile se fac pe toate conturile bancare ale persoanei proprite! Nu. Daca sunt conturi creditoare cum se mai poate achita datoria catre ele daca sunt proprite de catre executor pentru o alta datorie? Se ajunge in situatia de a cere si celelalte executare si ce se intampla. Se propresc unele pe altele?

Daca se face un angajament se poate renunta sau suspenda proprirea?

Va multumesc anticipat!

Postat in data: 06 dec., 2016

In cat timp intra banii in contul meu Raiffeisen printr-un transfer online in regim de urgenta de la BT?

Buna ziua! O persoana mi-a facut transfer online in regim de urgenta din contul ei BT in al meu de la Raiffeisen vineri dupa ora 18. As dori sa stiu si eu cand intra banii in contul meu. MULTUMESC!

Postat in data: 29 aug., 2016

Se poate pune poprire pe subventiile APIA?

Am infiintat o poprire catre toate bancile din zona pentru un contribuabil inca din anul 2014. In anii 2014 si 2015 am primit sume din subventiile APIA iar in anul 2016 (respectiv luna aprilie) am primit o adresa care ma informa ca a fost virata o suma.

Am asteptat sosirea extrasului vreo 2 luni si pentru ca nu aparea am plecat in cercetari, am sunat intai la trezorerie apoi la banca respectiva care mi-a spus ca pe data de 18.04.2016 a fost facut ordinul de plata iar pe 19.04.2016 a fost stornat pe motivul ca pe subventia APIA NU SE INFIINTEAZA POPRIRE.

Coform art 780 alin 5 lit b sunt exceptate sumele (5) Nu sunt supuse execut?rii silite prin poprire: a) sumele care sunt destinate unei afecta?iuni speciale prevazute de lege si asupra carora debitorul este lipsit de dreptul de dispozitie; CUM ESTE CORECT?

Postat in data: 27 iun., 2016

E corect sa-mi faca poprire pe jumatate din salariu, daca stau cu chirie?

Acum 10 ani am luat produse prin doua banci si de-abia acum m-au gasit si mi-a venit proprire pe jumatate din salariu. E corect sa imi opreasca atat, tinand cont k stau cu chirie? Va rog ajutati-ma, sunt un om mai amarat.

Postat in data: 14 iun., 2016

Are dreptul firma de recuperare Kredyt Inkaso sa ma dea in judecata dupa trei ani si sa-mi puna poprire pe salariu?

Buna ziua, am si eu o problema cu Kredit Inkaso:

Dupa trei ani si ceva, are dreptul sa te dea in judecata? M-a dat in judecata si mi-a venit dosarul acasa ca am fost dat in judecata de firma de Recuperatori Kredito Inkaso si mia pus oprire pe salariu.

Am scos suma de 4000 de lei, am platit vreo 6 ani, dupa numai am avut cum sa platesc, si acum am de dat suma inapoi. Poate ma ajutati cu detalii.

va multumesc

Postat in data: 16 mai, 2016

De ce nu pot sa scot bani de pe card, daca poprirea e doar pentru jumatate din salariu?

Buna ziua…Prietenului meu i s’a facut poprire pe jumatate din salariul minim pe economie din cauza unor rate mai vechi la niste banci.
Are cardul la BT si cand i’au intrat banii in cont i’au blocat cardul. Mentionez ca in contractul de munca are 1050 lei si el ia peste, intr’o luna ajungand si la 3000 lei, fiind specificat diurna.

As vrea sa stiu eu ca si imputernicit de ce nu am putut sa scot nici un ban? E legal ce fac ei? Executorul mi’a zis are facut? poprire pe jumatate din salariul pe economie ce i’a peste nu il intereseaza.
Multumesc.

Postat in data: 28 mart., 2016

Cat dureaza un transfer de bani din Elvetia in Romania?

Fratele meu mi-a trimis bani prin e-banking din Elvetia de la banca Postfinance o suma in contul meu din Ro de la Raifeissen Bank. Cam cat dureaza transferul? Preczez ca de 5 zile inca nu mi-a intrat in cont.

Postat in data: 12 mart., 2016

Mai sunt in baza de date a Biroului de Credit ca dator, daca am facut un imprumut acum 8 ani si nu l-am mai platit?

Am facut un imprumut acum 8 ani de zile si nu l-am mai platit, mai sunt in baza de date ca dator?

Postat in data: 20 feb., 2016

Ce fac daca am primit o notificare de poprire executorie, dar nu am datorii sau restante la banci?

In data de 29.12.2015 am primit urmatorul e-mail:

„Draga client,

Te informam ca in data de …, conform dosarului: …, transmis de executorul…, cu numar adresa: …, s-a instituit o poprire executorie in suma de 5969 RON.”

Despre ce poprire este vorba? Eu nu am datorii sau restante la banci.

Postat in data: 18 ian., 2016