De ce nu pot sa scot bani de pe card, daca poprirea e doar pentru jumatate din salariu?

Bună ziua...Prietenului meu i s'a făcut poprire pe jumătate din salariul minim pe economie din cauza unor rate mai vechi la niste bănci.
Are cardul la BT si când i'au intrat banii in cont i'au blocat cardul. Menționez ca în contractul de muncă are 1050 lei si el ia peste, intr'o luna ajungând si la 3000 lei, fiind specificat diurna.

Aș vrea să știu eu ca si împuternicit de ce nu am putut să scot nici un ban? E legal ce fac ei? Executorul mi'a zis are făcută poprire pe jumătate din salariul pe economie ce i'a peste nu il interesează.
Multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

In cazul executarii silite prin poprire, executorul judecatoresc obliga bancile si blocheze conturile si cardurile si sa vireze sumele aflate in respectivele conturi pentru plata datoriilor.

Conform prevederilor Codului de procedura civila, in cazul mai multor datorii, se poate retine maxim jumatate din salariul lunar.

Intrucat contul si cardul raman blocate pana la achitarea datoriilor, restul de bani din salariu se pot retrage de la ghiseul Bancii Transilvania. Asadar, puteti merge la ghiseul bancii sa retrageti restul salariului din cont.

Bancile tin blocate conturile si cardurile, chiar daca au luat banii din salariu, intrucat legea impune ca, in cazul in care in respectivele conturi intra bani din alte surse decat salariul, pensia sau alte indemnizatii, respectivele sume trebuie retinute pentru plata datoriilor.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


9 − = 1