E corect sa-mi faca poprire pe jumatate din salariu, daca stau cu chirie?

Acum 10 ani am luat produse prin doua banci si de-abia acum m-au gasit si mi-a venit proprire pe jumatate din salariu. E corect sa imi opreasca atat, tinand cont k stau cu chirie? Va rog ajutati-ma, sunt un om mai amarat.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Conform art.728 din Codul de procedura civila, salariile pot fi urmarite in cuantum de o treime, pentru orice datorii, cu exceptia celor de natura obligatiei de intretinere, cum este cazul alocatiilor pentru copii sau alte ajutoare sociale.

De asemenea, potrivit art.169 alin. (4) din Codul muncii, retinerile din salariu nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net, in cazul in care exista popriri pentru mai multe datorii.

Legea mai spune ca “veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

Asadar, daca in urma popririi ramaneti cu venituri care sunt mai mici decat salariul minim net pe economie, in jurul a 900 de lei, puteti cere executorului judecatoresc sa recalculeze valoarea sumelor poprite si sa ia in considerare si situatia dumneavoastra materiala, inclusiv plata chiriei.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman

jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


3 × 9 =