Vodafone mi-a schimbat abonamentul abuziv, fara acordul meu. Ce pot sa fac?

reclamatie factura vodafone

„Mama mea, pensionara, avea un abonament Vodafone Red 9. Insa in luma mai i-a venit o factura mult mai mare. S-a dus la un magazin Vodafone si un angajat i-a spus ca s-a scumpit abonamentul din cauza inflatiei.

Dar cand m-am uitat in factura, am vazut ca de fapt a fost schimbat tipul de abonament. Atunci angajatul a spu ca un coleg i-a reinnoit abonamentul, i s-a trimis mamei un mesaj dar ea nu l-a vazut si nu a raspuns, astfel ca s-a considerat aprobat tacit.

Considera ca aceasta este o pacaleala teribila, este un abonament nou, mult mai scump, Red 19, introdus abuziv, fara sa ne spuna, mai ales ca era in timpul perioadei contractuale, nu la expirarea perioadei.

Ma gandesc ca asta se poate intampla oricui, fara sa-si dea seama.”


Raspuns

Stimata doamna,

Modificarea abonamentului de catre Vodafone, fara o notificare prealabila si fara acordul clientului, poate fi considerata un abuz, mai ales ca este vorba de o scumpire importanta, de la 9 la 19 euro.

Nu poti sa modifici tariful unui abonament fara acordul clientului, cu justificarea ca nu a citit SMS-ul si astfel se considera acceptare tacita. Un astfel de comportament comercial al Vodafone este incorect, daca nu ilegal.

De altfel, chiar in contractul standard al Vodafone se prevede obligatia acesteia de a va informa in prealabil:

13. MODIFICĂRI

13.1 Vodafone îşi rezervă dreptul de a modifica unilateral clauzele contractuale, inclusiv taxele şi tarifele pentru orice serviciu oferit, în situaţiile care depind de tendintele pieţei, dezvoltări tehnologice, schimbări ale parteneriatelor cu terţii sau de situaţii cu potenţial risc financiar ori alte situații similare care conduc la un dezechilibru economic între părți. Astfel de modificări se vor realiza cu informarea Clientului, cu cel puţin 30 de zile înainte de operarea modificării, conform legislației specifice comunicațiilor electronice.

13.2 În cazul modificării unilaterale a prezentului contract de către Vodafone, Clientul are dreptul de denunțare unilaterală a contractului, în baza unei notificări scrise, fără plata niciunor penalităţi sau despăgubiri. Notificarea de denunţare unilaterală va fi trimisă de Client, în termen de cel puțin 30 zile de la primirea informațiilor de la Vodafone legate de modificarea unilaterală a contractului. Clientul trebuie să își exercite cu bună-credință dreptul de denunțare unilaterală a contractului.”

Vodafone

Asadar, sfatul meu este sa trimiteti la Vodafone a reclamatie cu privire la modificarea in mod abuziv a contractului si sa solicitati schimbarea acestuia in functie de dorinta dumneavoastra.

Reclamatia la Vodafone o puteti face prin telefon (*222), prin e-mail (persoane.fizice_ro@vodafone.com sau persoane.juridice_ro@vodafone.com), prin posta (la adresa: Departamentul de Relații cu Clienții al Vodafone România, Clădirea Globalworth Tower, Strada Barbu Văcărescu, Nr.201, Etaj 4, București, Sector 2, România) sau in scris, la magazinele Vodafone.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Vodafone, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = 25