Voi fi raportata la Biroul de Credit, daca fac un acord de plata cu Viva Credit?

reclamatie viva credit

„Buna ziua! Am niste credite luate de la cateva ifn+ raiffeisen si revolut si ma aflu in dificultatea de a le plati, in conditiile in care salariul meu ajunge undeva la 2200+tichete de masa .

Azi am luat legatura cu cei de la viva credit, sa le spun ca nu pot achita rata lunara, am ajuns la un acord cu ei, sa platesc suma de 1600 lei in 4 transe, dar mi-au spus ca o sa fiu raportata in Biroul de Credit.

Daca am ajuns la o intelegere cu ei, e normal sa figurez pe lista neagra in BC? Multumesc anticipat”


Raspuns

Stimata doamna,

Este posibil sa fiti raportata la Biroul de Credit, chiar daca incheiati un acord de plata a datoriilor cu Viva Credit, in situatia in care achitati cu intarziere rata la credit, adica dupa data scadenta.

Conform informatiilor publicate de Viva Credit, daca imprumutul nu este platit la scadenta, incepand cu a doua zi se vor aplica dobanzi de penalizare de 1,2% pe zi si veti fi raportatat la Biroul de Credit:

„Dacă la data scadentă nu vei putea plăti suma minimă datorată (10% din suma utilizată + dobânda aferentă):

  • A doua zi după scadență vor începe să se acumuleze penalități. Acestea sunt de 1,20%/zi pentru suma restantă. În această situație nu vei mai putea utiliza altă sumă.
  • Totodată, situația va fi raportată la Biroul de Credit, lucru care îți poate îngreuna obținerea unui credit, pe viitor.
  • În final, ne rezervăm dreptul să demarăm procedurile juridice și legale pentru recuperarea datoriei. În acest caz, costurile cu recuperarea vor fi suportate de tine”, conform informatiilor publicate pe site-ul Vivacredit.ro.

Asadar, daca intampinati probleme cu achitarea creditului la data scadenta, sfatul meu este sa cereti Viva Credit o solutie de restructurare a imprumutului, precum prelungirea scadentei sau amanarea pe o anumita perioada a platii ratei, astfel incat sa evitati raportarea la Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Viva Credit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = 49