Cand voi putea face un nou credit daca sunt raportat la Biroul de Credit cu restante la BRD?

Am facut un credit de 6000 ron acum zece ani la Brd am achitat rate
pina in jur de 50% din valoarea totala. Fiind primul credit am avut o
portita in care am facut rost de bani si am mers sa platesc 2000 de
ron . Cu intentia sa scap mai repede de credit. I am depus dar fiind
aglomerat la ghiseu nu am intrebat cum sa specific pe formular ca sa
ia rate din ei. Intre timp m am mutat in buc cu serviciul ei mi au
trimis scrisori timp de trei luni pe vechea adresa m au sunat dar nu
le raspunde am stiind ca am depus 2000 de ron . In fine dupa 3 luni m
au sunat si mi au spus ca sunt in biroul de credit. M am suparat
foarte tare stiind ca eu nu am fost rau intentionat si nu am platit un
an. Intre timp mi au vindut creditul acum vreo 4 ani jumate la kruk.
La acestia le am platit la zi si mai am in jur de 1500 ron pe care ai
pot achita si maine daca vreau .. Intrebarea este cind voi mai putea
face credit avand in vedere ca am 4 ani si jumatate de la ultima
raportare la biroul de credit de catre banca. Scuze pentru lunga
poveste si astept un raspuns cit mai sigur. MULTUMESC !!!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Conform Biroului de Credit, “stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se face pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.”

Asadar, daca aveti peste patru ani de la data achitarii ultimei restante, nu ar mai trebui sa figurati la Biroul de Credit si sa obtineti fara probleme un nou credit.

Puteti verifica la Biroul de Credit daca mai figurati in baza de date, urmand urmatoarea procedura, conform informatiilor acestei institutii:

“Pentru eliberarea situaţiei proprii – Situaţia înscrierii la Biroul de Credit, în temeiul dreptului de acces la date prevăzut de Legea 677/2001, trebuie să adresaţi în scris către Biroul de Credit o cerere datată şi semnată, la care sa anexaţi o copie lizibila după actul de identitate (buletin sau carte de identitate) şi, după caz, dovada plăţii serviciului solicitat. Puteţi trimite această cerere, însoţită de actul de identitate şi daca este cazul de documentul de plată (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa noastră poştală sau la adresa de e-mail*): situatie@birouldecredit.ro.

Numai prima solicitare adresată Biroului de Credit pe parcursul aceluiaşi an calendaristic este gratuită. Începand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 lei, dovada plătii urmând să o trimiteti impreună cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Băncii Comerciale Române S.A., folosind următoarele instrucţiuni:
- suma: 6 lei
- beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)
- cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001
- deschis la banca: BCR Lipscani

În cazul în care doriţi să verificaţi dacă sunteţi la a doua cerere în decursul unui an, puteţi solicita o confirmare telefonică de la Biroul de Credit.

Informaţiile solicitate cu privire la propria persoană, prezentate prin “Situaţia înscrierii la Biroul de Credit”, vor fi transmise către dvs. prin Poşta Română (caz în care cheltuielile poştale vor fi suportate de către solicitant) sau prin e-mail*), în conformitate cu solicitarea exprimată de dvs., în termenul legal de la data inregistrării cererii.
În cazul în care nu precizați adresa de corespondență (poștală sau E-mail), răspunsul va fi transmis, prin Poșta Română, la adresa de domiciliu !

*) Atenţie !
- transmiterea electronica de informatii nu este pe deplin sigura;
- prin alegerea acestei modalitati de transmitere a cererii si primire a informatiilor de la Biroul de Credit, solicitantul isi asuma riscurile legate de comunicarea electronica de informatii (interceptare, modificare, pierdere, distrugere, intarzieri in primirea datelor, etc.) exonerand astfel Biroul de Credit de orice raspundere cu privire la riscul informatic privind datele aflate in afara controlului sau operational. ”

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Cand voi putea face un nou credit daca sunt raportat la Biroul de Credit cu restante la BRD?

  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Pentru a primi situatia dvs. din Biroul de Credit, trebuie sa adresati in scris catre Biroul de Credit o cerere care sa contina datele dvs. de identificare (nume, adresa, cod numeric personal), sa fie datată şi semnată olograf (scanata daca se trimite prin e-mail).

   Puteti trimite aceasta cerere la adresa postala a Biroului de Credit (Strada Sfanta Vineri nr.29, sector 3, Bucuresti) sau la adresa de e-mail: situatie@birouldecredit.ro.

   Un formular de cerere puteti descarca de pe site-ul Biroului de Credit, la acest link: http://www.birouldecredit.ro/index_files/cerere_v6.pdf.

   Va rog sa reveniti la mine pentru alte detalii:

   Vasile Coman
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


6 − = 1