De ce nu mai pot folosi cardul de salariu, daca in fiecare luna banca imi opreste banii popriti?

Am poprire pe salariu! De ce mai imi opreste pe langa poprire, care e 550 ron, si alti bani care imi intra in cont daca in fiecare luna se face poprirea? E legal? Nu mai pot folosi cardul de salariu, ridic banii de la casieria bancii.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Intrebarea dumneavoastra e legitima si cred ca bancile ar trebui sa gaseasca o solutie pentru a permite clientilor sa-si utilizeze cardurile de salariu chiar daca au contul poprit.

In prezent insa, bancile blocheaza cardurile de frica sa nu intre in cont alti bani, in afara salariului, pe care sunt obligate sa-i retina in vederea platii datoriilor.

Cu alte cuvinte, orice bani care intra pe cardul de salariu, in afara salariului, trebuie opriti de banca in cadrul procedurii de executare silita. Este, deci, legal ca banca sa va opreasca orice sume care intra in cont, in afara salariului sau altor ajutoare sociale, precum alocatia pentru copii.

O solutie ar putea fi sa cereti executorului judecatoresc sa va faca poprirea doar la serviciu, nu si la banca, si sa anulati cardul de salariu.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “De ce nu mai pot folosi cardul de salariu, daca in fiecare luna banca imi opreste banii popriti?

  1. baranga ion

    am si eu o preoprire si nu mai pot folosi cardu mi se opreste de la angajator cei de la banca mea zis ca nu poate sa mai imi faca card ca nu imi foloseste la nimica

    Reply

Lasa un comentariu


4 − = 3