reclamatie-credit-tbi-bank

„Am deschis o linie de credit la Tbi in 11.11.2024. În 11 ianuarie 2025 am cerut refinanțarea creditului integral la suma indicata de salariatul call center cerand inchiderea Liniei de credit. Banca ING a trimis banii in 13 ianuarie.

TBI a continuat sa mi transmită Extras de cont nejustificat, împărțind in mod inexplicabil suma achitata integral in rate conform planului inițial si adăugând dobânda consistenta in fiecare luna.

După 8 luni am contactat TBI sa întreb ce e cu extrasele. Si mi au comunicat ca am de achitat dobânda de 2500 lei pt ca nu am achitat chiar la val din 11 ianuarie ci la valoarea din 13 ianuarie , care nu știau cât insemna , adică ce diferența era acumulata in cele 2 zile. Si in plus nu am revenit cu solicitarea de inchiderea creditului după transferul sumei de 12500 de la ING.

Așadar sunt obligata sa plătesc 2500lei si sa fac o noua solicitare de închidere a creditului.

Menționez ca se pot asculta înregistrările dela TBI call centre, ca exista dovada transferului integral si mai ales activitate 0 pe linia de credit din momentul refinanțării.

Este o escrocherie pe care TBI o face in mod constant. Profitând de oameni de buna credinta. Exista vreo modalitate in care as putea recupera cei 2500 de lei, pe care I am plătit…de aceasta data fiind foarte insistenta in primirea Dovezii închiderii liniei de credit?”

Raspuns

Stimată doamnă,

TBI ar fi trebuit să vă închidă linia de credit, dacă ați solicitat refinanțarea acesteia, iar banii au fost încasați de la ING.

De aceea, neînchiderea creditului și aplicarea în continuare de dobânzi poate fi considerat un abuz din partea băncii.

Dacă a existat o diferență între valoarea de refinanțat din 11 ianuarie și cea din 13 ianuarie, sum susține banca, datoria respectivă ar fi trebuit achitată separat.

În mod normal, pentru refinanțare, banca trebuie să trimită un document (scrisoare) privind valoarea sumei de refinanțat, în cazul dumneavoastră valorea fiind cea comunicată la call center.

Dacă ați plătit acea sumă, atunci creditul trebuie să se considere refinanțat și închis.

De aceea, pentru soluționarea amiabilă a litigiului, sfatul meu este să luați legătura cu CSALB, vezi aici cum.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la CSALB, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu creditul la TBI.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Un comentariu la “TBI mi-a calculat abuziv dobândă, după închiderea liniei de credit prin refinanțare. Ce pot să fac?

1. Pingback: Abuz și lăcomie la refinanțarea unui credit – Bancherul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 3 =