Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

frauda bancara brd

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții.

După câteva minute ma sunat banca să-mi spună ca am fost victima unei fraude bancare.Cum îmi pot recupera banii?
Mulțumesc”


Raspuns

Stimate domn,

Dupa cum a avertizat si BRD, exista in prezent tentative de frauda prin care pretinsi angajati ai bancii apeleaza clientii pentru a le solicita datele peronale si ale conturilor, cu scopul de a le fura banii:

„Atenție la noua tipologie de fraudă de tip spoofing, ce presupune utilizarea frauduloasa a numerelor de telefon asociate BRD. Persoane care pretind că sunt angajați ai băncii falsifică, cu ajutorul unor softuri, numerele de telefon asociate cu BRD (ex: TelVerde sau numerele de urgență carduri ), în cadrul unor apeluri telefonice în care se solicită date personale sau confidențiale. Este important să nu dați curs unor solicitări de divulgare date confidențiale, indiferent de pretextul invocat de apelant. Rămâi vigilent și raportează-ne imediat situațiile suspecte accesând serviciul MyBRD Contact.”

Probabil ca dumneavoastra nu v-ati dat seama ca sunteti victima unei fraude, crezand ca ati fost sunat de la banca pentru a va actualiza datele personale, cand de fapt hotii au preluat controlul aplicatiei si au reusit sa va transfere banii din cont.

Acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample, daca banca ar fi avut sisteme adecvate de prevenerie a unor astfel de fraude, nu doar de constatare a acestora.

De aceea, sfatul meu este sa faceti la BRD o cerere de despagubire pentru banii furati de hoti prin frauda online.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la BRD, pentru a va ajuta sa rezolvati problema fraudei bancare.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = 17