ANAF mi-a pus poprire pe jumatate din salariu, fara sa fiu anuntata si fara explicatii. Ce pot sa fac?

Angajatorul mi-a retinut 1/2 din salariul cuvenit pe luna iunie a.c. , in baza a 2 adrese de poprire primite de la ANAF, nu inteleg diferenta dintre cele 2 adrese, ambele purtand denumirea de "Diferente de impozit anual de regularizat' una in valoare de 1275 ron si cealalta in valoare de 923 ron,; eu am achitat ( tot prin poprire ) datoria initiala din anul 2008, acestea presupun ca reprezinta penalizari si dobanzi la penalizari...

Nu am fost instiintata in scris de nimeni ca mi se va pune poprire pe salariu, m-a anuntat doar telefonic, angajatorul , fara sa-mi dea amanunte, in data de 26.06.15, pt o adresa trimisa de ANAF in 18.06.15.

Am sunat la angajator si mi s-a explicat ca mi-a oprit 1/2 din salariul net de 1180 ron , deoarece erau 2 somatii(?!).

Vreau sa stiu ce mai pot face, deoarece ma simt abuzata si de ANAF si de angajator.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Conform Codului de procedura civila, in cazul a doua datorii se poate pune poprire pe maxim jumatate din salariul net, in cadrul procedurii de executare silita.

De asemenea, ANAF sau executorul judecatoresc nu sunt obligati de lege sa va anunte inainte de instituirea popririi.

Aveti insa dreptul sa cereti institutiilor statului explicatii cu privire la motivul instituirii popririi si valoarea datoriilor.

Va sfatuiesc, de aceea, sa solicitati ANAF explicatii privind sursa datoriilor si verifiarea sumelor poprite, astfel incat sa stiti sigur daca nu s-a efectuat vreun abuz sau vreo greseala.

Va rog sa reveniti daca doriti informatii suplimentare sau ajutor in rezolvarea problemei.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


× 6 = 6