Cat poate sa-mi opreasca din salariu daca am doua popriri?

Buna ziua..am și eu doua popriri una de 12546.01 si alta de 4538.77. dar una mi se oprește de către firma unde lucrez și alta direct prin banca..vreau sa stiu si eu cat are voie sa mi se oprească..

am salariu de 1750 din care 150 sunt decotul de transport si mi sa oprit odată de către firma 525 si de la banca 524..si am mai rămas cu 524…si decontul mi la bagat dupa 2 zile si am vrut sa l scot si am sunat la banca și nu am putut sa ii retrag pt ca executorul nu a deblocat suma de 150 RON..

adică mi sa oprit mi mult de jumătate de salariu..mi sa oprit din 1750 suma de 1226..este normal asa..ce pot face ? va rog sa îmi dai un răspuns.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Conform legii, vi se poate opri maxim jumatate din salariu, daca aveti doua sau mai multe popriri, adica 800 de lei, in cazul dumneavoastra.

Decontul de transport nu poate fi oprit, pentru ca reprezinta o indemnizatie speciala, care nu poate fi retinuta pentru nicio datorie.

Sfatul meu este sa faceti o reclamatie la banca, in care sa cereti deblocarea sau returnarea banilor aferenti decontului de transport, precum si sumele retinute care depasesc jumatate din salariu.

In acelasi timp, trimiteti si la executor o reclamatie cu privire la retinerea unor sume care depasesc maximul legal.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 06 Dec, 2020

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = 3