Ce fac daca nu mai pot plati creditele la IFN-uri, din cauza dobanzilor prea mari?

Buna seara am făcut la mai multe IFN credite , și din motive personale acum nu le mai post achita dobânda a crescut foarte mult și banca mă silește sa le plătesc și nu am cum , ce as putea face?


Raspuns

Stimate domn,

Legea obliga IFN-urile si bancile sa gaseasca solutii pentru a-si ajuta clientii care au probleme cu plata creditelor, din cauza dobanzilor mari.

Solutiile pot fi diminuarea dobanzilor, reducerea datoriei, amanarea platii ratelor sau restructurarea creditelor.

Iata ce spune articolul 39 din OUG 50/2010 privind contractele de credit, pe care IFN-urile trebuie sa o respecte:

În cazul imposibilității consumatorilor de a accepta majorarea dobânzii, creditorul nu are dreptul să denunțe unilateral sau să rezilieze contractul. Creditorul trebuie să facă o propunere, transmisă în scris, de reeșalonare sau de refinanțare a creditului, în raport cu veniturile actuale ale consumatorului.

OUG 50/2010

De aceea, sfatul meu este sa trimiteti la IFN-uri cereri pentru gasirea unei solutii de rambursare a ratelor, in vederea evitarii acumularii de restante si pentru a nu fi raportat la Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la IFN-uri la reclamatia privind depasirea gradului de indatorare pentru credit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Ce fac daca nu mai pot plati creditele la IFN-uri, din cauza dobanzilor prea mari?

    1. Vasile Coman Post author

      Mai intai trebuie sa faceti o reclamatie la Hora Credit, prin email la adresa: info@horacredit.ro sau la telefoanele +40 318 10 10 72 și +40 318 18 18 18, in care sa cereti reducerea dobanzii, apoi reveniti la mine cu raspunsul, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − 8 =