Ce pot sa fac daca Kruk m-a executat silit?

kruk contact telefon

Buna ziua.
Am avut un credit luat în 2007, trimis în instanță în 2014, făcut angajament de plata cu Kruk în 2019, plătit angajament până în septembrie 2022.

Le-am explicat că ulterior nu am mai putut susține ratele către Kruk, sunt părinte unic, cu 2 minori în întreținere, dintre care unul încadrat în grad de handicap.

Acum în martie au trimis către angajator poprire salarială. Le-am explicat că nu pot plăti, nu am din ce, salariul meu este de 3200 lei net/lună.

Asa incat am făcut o sesizare la ANPC în legătură cu executarea silită din partea Kruk România. Termen oficial de răspuns din partea lor este de 30-45 de zile.

Aș dori să vă întreb dacă aveți vreo informație în acest sens. Cei de la Kruk România insistă să facem acum angajament de plată, pe o sumă modică(până acum nici nu vroiau să audă de angajament de plată, m-au refuzat), dar să le dau în scris că renunț la reclamația făcută la ANPC.

Nu știu ce efecte poate produce această reclamație. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Cu siguranță în activitatea dumneavoastră v-ați mai lovit de astfel de situații.

Mi se pare foarte dubios că cei de la Kruk sunt acum foarte receptivi și dornici de colaborare.

Nu știu ce să fac. Au trecut abia 8 zile de când am depus sesizarea. Nu am un răspuns oficial din partea ANPC.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și ajutor!”


Raspuns

Stimata doamna,

Sfatul meu este sa incheiati cu Kruk un angajament de plata a datoriilor in functie de posibilitatile dumneavoastra financiare.

De asemenea, avand in vederea situatia sociala dificila in care va aflati, faceti o cerere la Kruk pentru dimininuarea datoriei.

Firmele de recuperare creante, precum Kruk, sunt obligate de lege sa va ajute sa achitati datoria, inainte de executarea silita, oferindu-va facilitati precum diminuarea datoriei sau esalonarea platilor.

Astfel, articolul 71 din OUG 50 prevede:

^1 Entitatea care desfășoară activitatea de recuperare creanțe elaborează, împreună cu consumatorul, un plan de achitare a datoriilor/obligațiilor adaptat la veniturile actuale ale acestuia, ce poate include:

a) eșalonarea plății sumelor datorate;

b) reducerea sumei totale de plată;

c) oferirea unei perioade fără plăți;

d) consolidarea mai multor datorii.”

Asadar, nu este de mirare ca acum, dupa ce ati facut reclamatie la ANPC, Kruk este dornica sa va ofere un angajament de plata, dat fiind ca aceasta este o obligatie legala, iar daca nu o respecta, risca sa fie sanctionata de ANPC.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Kruk, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Ce pot sa fac daca Kruk m-a executat silit?

 1. k

  Vă mulțumesc mult pentru tot suportul oferit.

  Am propus semnarea unui angajament de plată și au acceptat.

  Încă nu am primit niciun răspuns din partea ANPC.

  Referitor la recalcularea datoriei, cum ar trebui să pun problema? Vor mai fi de acord să facă acest lucru, din moment ce au fost de acord cu o sumă minimală pentru plată lunară?

  Ce documente ar trebui să le ofer pentru a lua în considerare recalcularea datoriei?

  Vă mulțumesc mult, sincer, pentru tot ajutorul acordat!

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Kruk ar trebui sa accepte si reducerea datoriei, motivata de situatia sociala dificila a dumneavoastra, pe care o puteti dovedi prin statutul de parinte singur, cu un copil cu handicap.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = 9