Cum pot fi sters de Cetelem din Biroul de Credit?

cetelem reclamatie biroul de credit

„Cu respect, vă expun situația mea, în speranța că mă puteți ajuta.
Am avut un credit la Cetelem in anul 2018, pe care nu l-am achitat, datoria fiind cesionată către Kruk, iar că urmare am fost executat silit fiind instituită poprire. În anul 2020 am primit de la executorul judecătoresc încheierea de încetare a executării silite.

De atunci, figurez în Biroul de Credit cu raportări lunare din partea BNP PARIBS, precum că aș avea o restanță de 1127 lei și „G” -urile aferente.
Am discutat telefonic cu cei de la Kruk și mi-au spus că datoria a fost achitată integral. Am discutat și la Cetelem, dar insistă că figurez încă cu suma de mai sus, cu toate că datoria a fost cesionată și achitată.

Am apelat la o firmă și mi-au fost ștere toate mențiunile de G anterioare din Biroul de Credit, mai puțin cea din luna curentă, unde figurez din nou cu restanța de 1127 lei .

S-a solicitat din nou ștergerea mențiunii, fiind atașat documentul de încheiere a executării, însă în rezoluția de răspuns la solicitare se face din nou mențiunea referitoare la restanță de către participant și că .

Mi-ar fi de mare ajutor dacă mă puteți îndruma cum să procedez, pentru a rezolva această problemă.

Mulțumesc.”


Raspuns

Stimate domn,

Mai intai trebuie sa clarificam doua aspecte importante privind raportarea la Biroul de Credit:

  1. Conform regulilor Biroului de Credit, bancile si IFN-urile, asadar si Cetelem, trebuia sa va notifice cu cel putin 15 zile inainte de raportarea restantelor la credit in baza de date a datornicilor, astfel incat sa fi putut evita situatia neplacuta in care va aflati in acest moment.

    Daca nu ati primit acele notificari, atunci puteti cere stergerea din Biroul de Credit. Daca Cetelem refuza sa va stearga, desi considerati ca asa ar trebui, atunci sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Protectia Consumatorului (ANPC).

  2. Restantele la credite inregistrate in Biroul de Credit sunt mentinute acolo timp de 4 ani, chiar daca intre timp ati achitat datoria, cum este cazul dumneavoastra.

    Asadar, Cetelem nu va poate sterge restanta, chiar daca ati achitat datoria. Stergerea se poate face doar daca raportarea s-a facut, cum spuneam mai sus, fara notificare sau daca au existat greseli cu privire la acea raportare la Biroul de Credit.

Va rog sa reveniti la mine, daca aveti nevoie de ajutor pentru solutionarea problemei cu Biroul de Credit.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = 14