Cum pot sa fac radierea ipotecii pe un credit vechi?

„Buna ziua,am cumpărat un apartament în Dolj 2009,în contract notarul a scris că nu este grevat de sarcini,că acum când am solicitat la OCPI un extras de carte funciara să constat că pe numele vechilor proprietari figurează credit ipotecar luat în 1996 de la banc post.

Am fost la banca Transilvania și nu figurează Nr de contract în baza lor de date.Ce pot sa fac pentru a radia aceasta ipoteca? Menționez că vechi proprietari au decedat”


Raspuns

Stimata doamna,

Probabil ca dupa achitarea creditului la Bancpost, fostii proprietari ai apartamentului pe care l-ati cumparat nu au solicitat radierea ipotecii, astfel ca aceasta a ramas inscrisa in Cartea Funciara.

O parte din creditele Bancpost au fost transferate la Banca Transilvania, iar altele au fost trecute la banca greceasca Eurobank si administrate in Romania de catre First Bank.

Asadar, trebuie sa verificati daca vechiul credit figureaza la First Bank, in vederea stergerii ipotecii.

Stergerea ipotecarii o puteti face printr-un notar. Acte necesare la notariat pentru radierea ipotecii:

  • actul de proprietate al imobilului ipotecat;
  • incheierea de intabulare;
  • contractul de ipoteca;
  • o adeverinta de la banca privind achitarea creditului ipotecar si acordul pentru radierea sarcinilor din cartea funciara a imobilului;
  • extras de carte funciara

Va rog sa reveniti la mine, daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei privind radierea ipotecii din Cartea Funciara.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = 1