card-george-bcr

Dacă am cont in lei la BCR, pot să scot cu cardul lire sterline de la ATM in Anglia?

Dacă am cont in lei in țară la BCR, pot să scot cu cardul lire sterline de la ATM in Anglia?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Cardurile emise de BCR, precum si de orice alta banca, se pot folosi si in alte tari, inclusiv in Anglia, atat pentru retrageri de numerar in valuta tarii (lire sterline), cat si pentru plati la comercianti (magazine, hoteluri, restaurante, mijloace de transport etc.).

Comisionul pentru retragerile de numerar de pe un card de debit BCR este 1% din suma retrasa, minim 15 lei. Din acest motiv, este mai avantajos sa platiti direct cu cardul la comercianti, unde nu exista niciun comision, ceea ce inseamna ca vi se ia de pe card exact echivalentul in lei a valorii in lire a produsului/serviciului cumparat.

Cursul valutar aplicat de BCR pentru platile cu cardul in alte monede depinde de tipul cardului (Mastercard sau Visa), aplicandu-se un comision de conversie valutara de 2% din valoarea tranzactiei.

De exemplu, la cursul valutar oficial al BNR de astazi pentru un Euro, de 4.9259 RON, cursul la care se va aplica plata cu un card Mastercard va fi cu 2% mai mare, adica 5.0244 RON.

La cardurile Visa se foloseste cursul valutar Visa, care este mai mare decat al BNR (4,9357 pentru astazi), la care se adauga comisionul BCR de 2%, astfel ca plata cu cardul se va face la un curs de 5,0344 lei, mai mare decat la un card Mastercard.

Daca plata cu cardul se face in alta valuta decat Euro (lire sterline, in cazul dumneavoastra), se vor face doua operatiuni de schimb valutar: o data din lire sterline in euro, la cursurile Visa/Mastercard, iar ulterior din euro in lei, la cursurile bancii emitente a cardului in lei.

Va rog sa reveniti la mine daca sunt probleme sau doriti informatii suplimentare.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 11 mai, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + 2 =