Firmele de recuperare mai au dreptul de executare sau de poprire asupra veniturilor si de reprezentare in instanta?

Conform Deciziei 9/2016 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, firmele de recuperare nu mai au dreptul de executare sau de poprire asupra veniturilor și nici dreptul de reprezentare în instanță. Cum se poate scoate din evidenta dumneavoastra, întrucât banca a vândut împrumutul unei firmei de recuperare, iar aceasta nu mai are nici o putere legala decât abuzivă.

Vă Mulțumesc și aștept răspunsul dvs.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie la care va referiti spune urmatoarele:

În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată și reprezentarea convențională a persoanei juridice în fața instanțelor de judecată nu se pot face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.

Asadar, decizia spune ca o firma de recuperare creante nu poate fi reprezentata in cadrul unui proces de catre o alta firma (mandatar sau imputernicit) sau de avocatii ei.

Ceea ce inseamna ca o firma de recuperare creante are in continuare dreptul de executare si poprire, insa va putea fi reprezentata in instantele de judecata doar de propriii avocati, nu de avocatii altor firme.

De exemplu, daca aveti un credit restant care a fost vandut (cesionat) de banca la Kruk, iar aceasta, la randul ei, l-a cesionat altei firme, din strainatate, precum SECAPITAL, aceasta din urma nu va mai putea fi reprezentata in instante de catre avocatii Kruk, ci doar de avocatii proprii.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte detalii sau probleme.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899

Un comentariu la “Firmele de recuperare mai au dreptul de executare sau de poprire asupra veniturilor si de reprezentare in instanta?

  1. Blaja Iulia

    Firmele de recuperare s-au conformat deciziei Curtii si si-au desemnat avocati pentru reprezentarea in instanta.
    av. Iulia Blaja

    Reply

Lasa un comentariu


5 + 8 =