Kruk m-a sunat ca am o datorie neplatita la ING, veche de 10 ani. Ce pot sa fac?

„Bună ziua!
In 2009 am rămas în urmă crizei din acel an am rămas fără servici și am ajuns in imposibilitatea de a-mi achita ratele și descoperirile de card,dar în lunile și anul care a urmat ,când m-am reangajat am inceput să plătesc și ușor ușor le-am achitat.

Prontre datorii aveam și la ING descoperiri de card.Numai știu exact când dar în lunile următoare am fost cu bani la mine să achit descoperirile de card la ING.Am platit cat mi s-a cerut ,am întrebat dacă totul este in regulă și mi s-a spus că da .

In 2020 in noiembrie- decembrie m-am că mă sună cei de la krug cam am de platit 4500 Ron ,datorie la ING.Le-am explicat că mi-am finalizat contractul cu Ing dar mi-au cerut chitanțele precum că am plătit.Eu le-am păstrat câțiva ani,dar după aproximativ 11 ani chiar nu le mai aveam și astfel mi s-a pus proprie pe salariu.

M-am gândit în toate felurile și până la urmă dacă doamna de la ING care mi-a închis dosarul a făcut vreo greșeală și nu mi-a încasat toată suma,de ce timp de aproximativ 11 ani nu mi s-a adus la cunoștința acest lucru,eu având același Nr de tel., aceiași adresă de email și acum.

Acum as dori sa fac un împrumut sau o descoperire de card,dar mă gândesc că cei de la recuperări Krug m-au înscris că rău platnic.As dori totuși să văd dacă figurez pe acea listă dar nu găsesc pagina unde să mă înregistrez.Sper să mă puteți ajuta cumva, aștept un răspuns de la d-stra.
Cu stimă!”


Raspuns

Stimate domn,

Sunt cateva probleme care trebuie clarificate cu privire la aceasta datorie veche pentru descoperitul de card la ING, si anume:

  1. Ce s-a intamplat cu acea plata a descoperitului de cont, din 2009, cand spuneti cat ati achitat toata datoria? Sfatul meu este sa cereti la ING clarificari cu privire la acest lucru.
  2. De ce ati fost informat de Kruk cu privire la aceasta datorie abia dupa mai mult de 10 ani de la achitarea acesteia? Conform procedurilor, ar fi trebuit sa fiti notificat inainte de trimiterea datoriei de la ING catre Kruk. Aceste intrebari trebuie sa le trimiteti la Kruk si ING.
  3. Cu privire la inscrierea in Biroul de Credit, trebuie sa stiti ca nu Kruk este cea care va raporteaza la Biroul de Credit, ci banca la care aveti restante, respectiv ING, in cazul dumneavoastra. Conform procedurilor, bancile trebuie sa va notifice cu cel putin 15 zile inainte de raportare, asadar in mod normal ati fi trebuit sa stiti ca sunteti raportat la Biroul de Credit. Pentru a afla situatia dumneavoastra din Biroul de Credit, trebuie sa fa faceti cont pe site-ul Birouldecredit.ro.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite de la ING si Kruk, precum si cu situatia din Biroul de Credit, pentru a va putea ajuta sa rezolvati problema datoriei la descoperitul de card.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + 7 =