La care banca pot refinanta creditele IFN?

„Vă rog, sfatuiti-mă unde as putea sa cer ajutor pentru refinanțarea creditelor IFN. Deși am salariul mare, 6400, nu mai reușesc să acopăr ratele la creditele IFN. Daca aș reuși să fac un credit la o bancă, pentru refinanțare, as acoperi linistita rata, dar nici o banca nu îmi acorda.”


Raspuns

Stimata doamna,

Refinantarea creditelor IFN este posibila, teoretic, la orice banca, daca indepliniti conditiile impuse de acestea si daca va incadrati in gradul de indatorare impus de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Mai exact, chiar daca aveti salariul mare, daca ratele la IFN-uri sunt mai mari de 40% din venituri, adica 2.500 de lei, atunci nu veti putea obtine un nou imprumut suficient de ridicat, care sa acopere toate creditele la IFN-uri. Totusi, puteti refinanta o parte din aceste imprumuturi.

O alta conditie pentru refinantare este situatia din Biroul de Credit. Daca sunteti inregistrata cu restante mari si indelungate, veti obtine greu o refinantare de la banci. Totusi, sfatul meu este sa faceti cereri de refinantare la mai multe banci, pentru cresterea sanselor de aprobare a acesteia.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul bancilor la cererile de refinantare a creditelor IFN, pentru a va ajuta sa rezolvati problema datoriilor la IFN-uri.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = 28