Mi se opreste de doua ori din indemnizatia pentru copil, si la banca si la AJPIS. Ce pot sa fac?

„Unde pot face o reclamatie catre un executor judecatoresc? Am o poprire pe indemnizatia pentru copil si imi opreste si banca si ajpis. I-am spus executorului sa trimită scrisoare către ajpis sa imi oprească de acolo ca mai am o poprire si imi oprește si banca si ajpis dar nu vor.”


Raspuns

Stimata doamna,

Este ilegal ca din indemnizatia pentru copil sa vi se retina de doua ori, atat la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cat si la banca Raiffeisen, ceea ce inseamna ca vi se ia mai mult de o treime din bani, plafonul impus de lege.

Pentru rezolvarea problemei, trebuie sa faceti cate o reclamatie la banca si la executorul judecatoresc, in care sa le solicitati ridicarea popririi de pe contul in care incasati banii pentru indemnizatia copilului, dat fiind ca poprirea se face de catre AJPIS.

Reclamatia la Raiffeisen o puteti trimite prin e-mail, la adresa centrala@raiffeisen.ro, sau prin completarea unui formular de pe site-ul bancii, la acest link.

Reclamatia catre executorul judecatoresc o puteti face la Uniunea Executorilor Judecatoresti (UNEJ), la adresa de email: uniune@executori.ro.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Raiffeisen si de la executorul judecatoresc.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = 5