Pot sa platesc amenda la trezorerie, pentru a evita comisioanele de poprire exorbitante ale bancilor?

Buna ziua,
Pentru o amenda neplatita din 2001 de 60 lei, m-am trezit astazi cu poprire pe contul de la BT in care intra DOAR alocatia. Au luat deja 15 lei comision de instiintare si au mai blocat inca 31 lei comision pt virarea banilor. Urmeaza sa le fac adresa si sa cer returnarea banilor opriti ilegal.

Separat a sosit poprire si pe contul de la alta banca in care imi intra salariul. Aici nu am ce reclama, dar intrebarea este urmatoarea:

Daca merg la trezorerie si platesc amenda plus taxa de 10 lei de executare silita, pot sa solicit bancilor sa nu mai trimita banii, ca sa pot scapa de comisioanele exorbitante?

Daca mai vine poprire si pt cei 10 lei de executare silita ar fi culmea sa platesc cate 50 lei comisione la fiecare banca!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Daca achitati amenda la trezorerie si duceti la banci dovada, atunci acestea nu mai au niciun motiv sa efectueze plata aferenta popririi. Bancile corespondeaza cu executorii judecatoresti si ANAF si vor transmite dovada platii sau vor cere ele confirmarea ca aceasta s-a efectuat.

In privinta popririi contului de alocatie, aveti dreptate sa solicitati rambursarea comisioanelor oprite ilegal.

Daca doriti si alte informatii sau aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 8 = 16