Etichete: IFN

E legal sa fiu executat silit de altcineva decat IFN-ul de la care am luat creditul (Credius)?
Credius-cesione-credit-Finopro

Am luat un imprumut de la Credius la care am avut restante, iar acum mi s-a pus poprire pe salariu de un alt IFN, se numeste Finopro, de care n-am auzit niciodata. E legala treaba asta?

Cine este acest Finopro si de ce poate sa-mi puna poprire, daca am avut credit la Credius?

Nici macar nu m-au anuntat ca se poate intampla asta, m-am trezit doar cu poprire pe conturi.

Postat in data: 22 dec., 2019

Credius poate acorda credite unei persoane cu gradul de indatorare de 200% si capacitatea de rambursare zero?

Buna ziua,
Daca fiul meu avea un grad de indatorare de peste 200% la diverse societati IFN la data solicitarii unui alt credit, a fost conform regulamentului ca societatea Credius sa ii acorde alt credit desi capacitatea de rambursare era zero?

Dobanda si comisioanele de la Credius le verifica cineva? Unde pot sa ma adresez pentru dobanda abuziva? La un credit de 5000 a platit trei rate de 680 si achitarea anticipata de 6900. Multumesc pentru raspuns!

Postat in data: 13 dec., 2019

Dupa ce perioada de intarziere la plata creditului pot sa fiu dat in judecata si executat silit?
axi-card-credit-reclamatie

Am o problema cu banca Axi card. Intrebarea e: poate sa ma dea in judecata dupa 2 luni de intarziere, de neplata?

Postat in data: 05 dec., 2019

Masurile BNR impotriva IFN-urilor care acorda credite online au avut efecte inverse decat cele preconizate: dobanzile au crescut, in loc sa scada, iar concurenta a slabit

credite-online-ifn-dobanzi
credite-online-ifn-dobanzi

Postat in data: 24 oct., 2019

Bancile si IFN-urile ar trebui sa-i stearga din Biroul de Credit pe clientii de buna credinta pe care nu i-au ajutat sa evite restantele la credite

Stergere Biroul de Credit
Stergere Biroul de Credit

Postat in data: 22 oct., 2019

Pot fi sters din Biroul de Credit daca datoria a fost achitata iar popriririle ridicate?

Buna ziua domnule Coman,

In urma cu cativa ani de zile am avut un imprumut (card de credit mai concret) la ING. In urma neplatii am fost inscris in biroul de credit si un executor mi-a pus poprire pe salar. Avand in vedere ca datoria este stinsa de peste 1 an de zile, ridicandu-mi-se toate popririle, pot fi sters din biroul de credit? Am vazut un alt Articol de-al dumneavoastra in care va oferiti sa-i asistati pe nevoiasi cu informatii si sugestii legat de radiere.

Postat in data: 10 sept., 2019

Ferratum nu vrea sa-mi rescadenteze sau sa-mi restructureze creditul. Ce pot sa fac ca sa nu ma raporteze la Biroul de Credit?

Buna ziua,
Am luat un imprumut de 1000 de lei de la Ferratum, online luna trecuta cu scadenta in 25 iulie, cu 0% dobanda.

Problema e ca am avut niste cheltuieli si nu pot da banii inapoi pana in 25.

Am citit pe site-ul dvs. ca pot cere o reesalonare a creditului, ca nu cumva sa ajung la Biroul de Credit, asa ca am sunat la Ferratum sa ntreb ce se poate face.

Dar nu am rezolvat nimic, mio spus ca nu exista asa ceva,ca de nu platec ma baga la Biroul de Credit pe lista de rau platnici.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc

Postat in data: 19 iul., 2019

Ce mi se poate intampla daca nu mai platesc datoriile la IFN?

Sunt in imposibilitatea de plata, nu am niciun venit si nici bunuri mobile sau imobile, ifn ul a recurs la o firma de recuperare a creditelor. Problema e ca eu sunt in imposibilitatea de plata. Ce mi
se poate intampla? Mi-au pus in vedere ca ma vor actiona pe cale juridica, urmand executarea silita.

Postat in data: 19 mart., 2019

Cum aflu daca mai apar dator la banca sau IFN?

As vrea sa stiu daca mai apar dator.

Postat in data: 15 mart., 2019

Firma de stergere din Biroul de Credit nu a reusit sa ma stearga! Ce pot sa fac?

Ati avut clienti cu istoric negativ raportat de IFN-ul TBI Credit? Eu am mai fost la o alta firma de stergere si nu au reusit sa ma stearga, ca nu vor cei de la tbi (chiar daca creditul este achitat integral)

Postat in data: 27 feb., 2019

Cine sterge datele din Biroul de Credit?

Buna ziua . Am facut solicitare catre banca. Raspunsul dansilor l-am primit cum ca : a decis stergerea informatiilor negative. Dar eu inca sunt in Biroul de Credite. Am sunat la Biroul de Credite si mi-au spus ca nu ei sterg , ci banca. Am sunat din nou la banca si-mi spun ca ei m-au sters dar vor face o noua solicitare catre Birou. Cine de fapt trebuie sa stearga Biroul prin solicitarea bancii , eu prin intermediul site-lui , desi am facut si asta dar astept de ceva vreme.., Si nimic.

Postat in data: 23 feb., 2019

E legal ca executorul sa aplice dobanzi, comisioane si penalitati?

Buna ziua! In textul intiintarii de la BEJ scrie asa: „….suma compusa din X lei reprezentand credit restant, ce sa va actualiza potrivit criteriilor cuprinse in titlul executoriu pana la achitarea intergrala a debitului, prin calcularea dobanzii si a comisioanelor…etc”.
Din 2 popriri (credit si card) una e achitata de cateva luni iar cei de la BEJ imi spun ca nu o pot inchide pt ca nu au de la banca dobanzile si comisioanele actualizate.
E legal asa ceva? Pot amana inca 1-2 ani si sa-mi calculeze dobanzi etc….

Postat in data: 15 feb., 2019

Ce motive pot fi acceptate pentru stergerea din Biroul de Credit?

Am avut restante la Provident, Icredit si Viva, pe care le-am platit. Provident si Icredit sunt mai vechi, au fost date la recuperari la Debt Collection Agency.

Nu am vazut notificarile de la ei. Cum pot sa sterg datele din Birodul de Credit?

Ce motive ar putea fi acceptate pentru stergerea informatiilor din BC?

Postat in data: 03 feb., 2019

Daca am facut un credit la Cetelem in 2015 si erau nonbancar, m-a bagat in Biroul de credit cu rau platnici daca nu am platit?

Daca am facut un credit la cetelem in 2015 si erau nonbancar ma bagat in biroul de credit rau platnici?

Postat in data: 02 ian., 2019

Cum pot fi sters din Biroul de credit, daca mi-am achitat restantele?

Cum pot fi sters din Biroul de credit? Mi-am achitat restantele.

Postat in data: 15 nov., 2018

Care este procedura de stergere din Biroul de Credit?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit (BC).
In urma cu ceva timp am vrut sa accesez un credit de nevoi personale si m-am lovit de o problema. Inscriere in BC. Mentionez ca nu am stiut de aceaste problema si nici nu am fost instiintata in prealabil despre consecinte sau alte neplaceri produse de raportarea la BC.
Suma este achitata.
Ce as pute face si cum se procedeaza?
Multumesc.

Postat in data: 03 aug., 2018

IFN-urile sunt obligate de lege sa-mi ofere solutii de rescadentare si reesalonare a creditului?

Buna ziua. Am luat un credit de 1.000 de lei de la IFN-ul Hora Credit, dar apoi am avut o problema medicala care s-a agravat si nu am putut plati. Le-am cerut sa ma amane cu plata imprumutului, dar ei m-au refuzat, mi-au spus ca trebuie sa platesc imediat cei 1.000 de lei. Vreau sa va intreb IFN-urile nu trebuie sa respecte legea privind contractele de credit, ca bancile? Nu ar trebui sa ma intelegeaga si sa-mi ofere solutii de rescadentare sau restructurare?

Postat in data: 04 iul., 2018

O.U.G. nr. 52/2016 privind contractele de credit este aplicabila si la I.F.N-uri?

Buna ziua, sunteti a treia persoana caruia-i pun aceasta intrebare si nu am primit un raspuns edificator: O.U.G. nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile este aplicabila si la I.F.N-URI? Multumesc!

Postat in data: 03 iul., 2018

Dupa cat timp se poate cere prescrierea (anularea) datoriei?

Buna Seara

Am o intrebare referitoare la un credit facut acuma 7 ani la un IFN pe care nu am mai reusit sa il achit, iar ultima rata achitata a fost acum vreo 6 ani de zile, cei drept pana in prezent am fost instintat in legatura cu creditul restant dar fara nici o poprire pe salar cu toate ca toata perioada aceasta am fost angajat cu norma intraga cu virament salarial pe card.

Daca in aceasta perioada de 6 ani de la ultima rata ahitata si pana in prezent cand mi sa pus poprirea pe salar nu a mai existat alta poprire, se poate invoca o contestatie pentru prescrierea datoriei, tinand cont de nu a mai existat alta executare in decurs de 6 ani? Va multumesc.

Postat in data: 27 iun., 2018