De cand se amana rata la credit, daca am trimis cererea, dar n-am primit raspuns?

Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este procedura de amanare a ratelor la credit? Am completat formularul de amanare a ratelor la BCR, am primit mesaj ca a fost receptionata cu succes si voi fi contacta in termen de maxim 15 zile. Insa eu am scadenta la rata maine si inca n-am primit raspuns de la banca. Intrebarea mea e: maine trebuie sa platesc rata sau se amana de maine? De cand se aplica amanarea ratei? Pentru ca n-as vrea sa fiu inregistrata ca rau-platnic si sa fiu raportata la Biroul de Credit. Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Conform prevederilor OUG 37/2020 privind amanarea ratelor la credite, bancile si IFN-urile sunt obligate sa amane ratele din momentul in care clientii au trimis cererile.

Art. 6 alin (2) din Normele de apliare a prevederilor OUG 37/2020 prevede urmatoarele:
“In cazul in care creditorul a aprobat solicitarea debitorului, prelungirea duratei contractuale produce efecte de la data comunicarii de catre debitor a solicitarii de suspendare catre creditor”.

De exemplu, daca ati trimis cererea de amanare a ratei astazi, iar maine este data scadenta a ratei pentru luna aceasta, atunci nu va mai trebui sa platiti maine rata, iar banca si IFN-ul nu trebuie sa va ia rata din cont sau sa va inregistreze cu datorii la Biroul de Credit, daca nu o platiti.

Raspunsul la cererea de amanare a ratei trebuie sa-l primiti intr-un termen de maxim 15 zile de la inregistarea cererii, conform OUG 37/2020, insa aceasta trebuie amanata chiar daca primiti raspunsul dupa data scadenta a ratei.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu amanarea ratei.

Cu stima,

Vasile Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

vasile.coman@reclamatiibanci.ro

0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × = 21