Ferratum n-a vrut sa-mi amane rata la credit si m-a raportat la Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

Buna ziua. Am luat un imprumtu de la Ferratum in luna octombrie, pe 6 luni, cu o rata de 800 de lei lunar. Eu in luna februarie am intrat in somaj, asa incat am trimis la Ferratum prin e-mail o cerere sa-mi amane rata, pe care trebuia s-o platesc in 22 februarie. Am primit raspuns abia in 24 februarie, ca nu se poate amana rata, iar acum doua zile m-au sunat sa-mi spuna ca m-au raportat la Biroul de Credit. Eu nu lucrez de oua luni, e normal ce au facut cei de la Ferratum? Ce pot sa fac? Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Ferratum ar fi trebuit sa va amane rata la credit sau sa va restructureze creditul, dat fiind ca ati avut un motiv justificat, si anume ca ati fost trimis in somaj.

De aceea, decizia Ferratum de a va raporta la Biroul de Credit cu restante este incorecta, motiv pentru care va sfatuiesc sa faceti o reclamatie.

In privinta amanarii ratelor conform OUG 37/2020, in vigoare din 30 martie 2020, aceasta se aplica doar in cazul in care “debitorii nu inregistreaza rate scadente restante la data de 16 martie 2020 inclusiv (cand s-a instituit starea de urgenta) sau debitorii au efectuat plata obligatiilor restante pana la data solicitarii suspendarii ratelor.”

Asadar, daca dumneavoastra nu aveati platita rata in data de 16 martie, nu puteti face cerere de amanare conform OUG 37/2020, decat daca va achitati rata restanta.

In concluzie, sfatul meu este sa faceti mai intai o reclamatie la Ferratum, la telefon 021 9090 (tarif normal) sau prin E-mail: office@ferratum.ro in care sa le cereti sa va stearga din Biroul de Credit si sa va aprobe amanarea sau restructurarea creditului, dat fiind ca ati fost trimis in somaj.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul de la Ferratum, pentru rezolvarea problemei dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman

Reclamatiibanci.ro

vasile.coman@reclamatiibanci.ro

0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × = 9