Etichete: pentru

Pentru un credit de 2000 de lei de la Credius, trebuie sa platesc 11.000 de lei. E legal?
credius credit reclamatie

Am făcut un credit la Credius în anul 2016 și acum mi-a venit executare silita cu oprire pe salariu suma totala 11.873 .va rog sa îmi spuneți cum s-a ajuns la această sumă exorbitanta, am împrumutat 2000.

si datorita unor probleme personale .m-am despărțit și am rămas cu 2 copii minori .. Lucrez cu contract de munca de 3 ani .De ce nu mi.au pus oprire pe salariu acum 2.3 ani ?? Era o sumă mai mică. E legal și e normal să plătesc atât??. as putea face ceva? Mă puteți ajuta va rog din suflet? Va mulțumesc anticipat.

Postat in data: 08 mart., 2022

Cum pot scapa de Kruk? Ma ameninta ca ma da in judecata pentru o datorie la Telekom!
kruk datorie

Kruk m-a instiintat ca as avea o suma restanta de 2700 RONI in urma neachitarii ab tel mob Telekom.

Cum pot scapa de Kruk? In 2017 am facut un ab la Telekom si nu am mai achitat deoarece imi umflau factura grosolan! Acum in Februarie 2022, m-am trezit cu o copie a asa ziselor mele facturi neachitate, cuprinse intr un maldar de hartii precum ca voi fi dat in judecata de catre KRUK, aflandu ma in pragul acesta, pe fond, sustine KRUK!

Postat in data: 07 mart., 2022

Un numar de contact de la Ultimo Portofolio Invesment S A unde gasesc?
ultimo portofolio debt colection agency b2kapital

Un număr de contact de la ultimo portofolio invesment S A?

Postat in data: 23 feb., 2022

Vodafone mi-a pus poprire 8.000 de lei pe pensia de boala, pentru un telefon de 650 de lei. E legal? Ce pot sa fac?
vodafone reclamatie

Pt un telefon luat de la Vodafone în 2017 în valoare de 650 mi s a pus poprire pe pensia de boala aproximativ 8000 lei .

Atunci aveam pensia 400 lei, le am spus nu pot sa plătesc mai mult de 200 pe luna, mi sa spus prima luna vine puțin mai mult . A venit ceva peste 400 lei , tl nu l a vrut înapoi, de aici am întrat în imposibilitatea de a plati.

Va rog sa ma ajutați deja am împrumut la CAR pensionari am luat lemne, luna asta nu am luat nici toate medicamentele, cu ce sa mai și trăiesc multumesc

Postat in data: 20 feb., 2022

Cata dobanda penalizatoare pentru restantele la credit poate percepe banca?
garanti bbva dobanda penalizatoare

Bună ziua. Curând am primit o înștiințare prin care an de achitat un debit restant în valoare de 5100 lei pentru 157 zile de
întârziere la un credit luat în decembrie 2017. Mai exact 5 luni de întârziere deoarece am rămas în urmă cu 5 rate. Au intervenit cheltuieli neprevăzute și nu am mai putut plăti ratele la timp.

Rata este de 330 lei lunar După calculele mele 330 x 5 luni întârziere ar trebui să am un debit restant în valoare de 1650
lei. Întrebarea mea este de ce mi se cere să achit suma de 5100 lei în loc de 1650 lei ? Mi se pare enorm de mult.

Câtă dobândă pentru întârziere se poate percepe și ce pot face în acest caz? Pentru că nu am posibilitatea să plătesc cât mi s-a cerut. Urmează să fie declarat scadent anticipat.

Postat in data: 19 feb., 2022

Kruk ma executa silit pentru un credit vechi de 15 ani. E legal? Ce pot sa fac?
kruk cesiune creanta credit

Buna ziua,

M-am trezit cu o instiintare de plata, de la un executor judecatoresc, pentru un credit de acum 15 ani, din 2007, in valoare de 5000 de euro…

Ce stiu: Conform prevederilor articolului 706 din Codul de Procedura Civila, “dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.”

Mai exact, o datorie se prescrie daca timp de 3 (trei) ani de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri), banca/IFN-ul nu a initat procedura de executare silita.

Dar eu nu am primit in cutia postala nici o citatie/instiintare de proces… Nu m-am prezentat nicaieri, pentru ca nu am stiut… Nu stiu nici macar in ce an a avut loc procesul.

Ce se poate face ? Exista posibilitatea vreunui recurs in anulare ?!…

Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc

Postat in data: 18 feb., 2022

E legal ca Vodafone sa-mi opreasca din salariu pentru o datorie veche de 5 ani?
vodafone-reclamatie-abonament

Soțul a avut un abonament la Vodafone in 2017 și a rămas cu o restanță de 200 lei, ac după atâția ani ne-am trezit cu poprire pe
salariu de 56 de milioane vechi.

Ce pot face? E normal? Deși soțul a lucrat in tot acest timp nu ia oprit nimic, acum ai oprește și din avans și din preme și din lichidare, pe hărți scrie suma stabilită de 250 lei și ei oprește mai mult soțul având salariu minim pe economie. mulțumesc anticipat

Postat in data: 18 feb., 2022

Kruk m-a executat silit pentru un credit din 2008. Ce pot sa fac?
kruk-reclamatie

În anul 2008 am facut un credit la Banc Post iar in anul 2009 am plecat in italia la munca plătind o parte din acest credit până în anul 2012 cand banca sa desfiintat iar eu am avut domiciliul în italia până în 2018 cand m-am repartriat. Din 2018 până astăzi 07 februarie 2022 nu am cunoștință sa fi primit nici o scrisoare, somatie sau notificare cu caracter informativ cum ca as fi in litigiu cu banca sau alte institutii de recuperare credit.

Astazi in urma unui sms si a unui mail de la banca ing unde îmi primesc salariul am fost înștiințata ca sunt supusă blocării contului datorita acestei executari silite a unei firme de recuperare creante KRUK (despre care am aflat in urma contactarii serviciului de relații clienti ING). Va rog sfatuitima ce am de facut pentru a rezolva această problemă implicit pt a putea sami folosesc banii din contul personal.Va multumesc anticipat

Postat in data: 08 feb., 2022

Cum iau legatura cu Ultimo Portofolio, pentru plata datoriei?
ultimo portofolio debt colection agency b2kapital

Buna ziua si ma scuzati de deranj
Am facut o prostie acum ceva timp si am luat bani de la Provident.. luptandu ma cu un divort , un copil,si o chirie ..clar nu am putut sa mai achit nimic firmei respective
M au preluat o firma de recuperare ..Berja si Dorcioman..ceva de genul.. in momentul de fata mai am de achitat la ei 1240 ..dar m au anuntat ca e posibil sa se recalculeze si sa fie si mai mult ..sa iau legatura cu firma Ultimo Portofolio investion si sa imi spuna ei pretul final pe care trebuie sa il platesc …
nu v as fi scris daca numarul lor dupa internet nu functioneaza ..mi se inchite apelul instant ..si da stiu ca in Romania este alta firma …sincer o iau razna ..vreau sa rezolv situatia cat mai repede si nu am cu cine ..nu e corect ..mai si gresim.. trebuie sa ni se dea dreptul sa rezolvam situatia

Postat in data: 05 feb., 2022

Care sunt regulile pentru schimbarea codului PIN la aplicatia Smart Mobile Raiffeisen?
raiffeisen-smart-mobile-banking

Buna ziua. Am urmatoarea problema cu aplicatia Smart Mobile a Raiffeisen. La cateva luni trebuie sa schimb PIN-ul si tot bajbai sa aleg cifrele potrivite, pentru ca deseori nu ma lasa sa aleg care cifre le vreau eu. Am cautat pe site-ul Raiffeisen dar nu am gasit un ghid privind schimbarea PIN-ului, care sa ne spuna cand trebuie schimbat PIN-ul si de ce, ce cifre pot fi alese pentru PIN, care cifre nu pot fi introduse. De exemplu, cele succesive, precum 123456 sau cele identice 000000.

Postat in data: 27 ian., 2022

Cum se procedeaza pentru a rezolva problema inregistrarii in aplicatia you brd?
youbrd-aplicatie

Cum se procedeaza pentru a rezolva problema inregistrarii in aplicatia you brd? Pe telefon nu se poate deoarece da eroare. La agentie nu se poate , dand aceeasi eroare . Am fost pus pe o lista de asteptare, pentru a fi sunat. De o saptamana nu pot face plati deloc. Va rog astept urgent un raspuns.

Postat in data: 26 ian., 2022

Raiffeisen m-a executat silit, iar acum ma ameninta cu o noua executare, pentru noi dobanzi. E legal?
reclamatie Raiffeisen

Buna ziua, am luat de la Raiffeisen un credit de 8800 de euro in 2008, in 2014 mi s-a poprit salariul pt suma de 10500 de euro . In 2017 am achitat suma din executare. Menționez ca de la serviciu au cerut executorului dovada încheierii însă nu au primit nimic.
Acum ma suna cei de la Raiffeisen ca am de plata 22000 de euro din dobânda , ca deși a fost executat silit creditul, spun ei ca dobânda continua.
Îmi oferă și o reducere de 80% , adică sa achit vreo 4600 de euro și îmi Închide creditul.
Ce este de făcut? Este legal ca pt un credit executat silit sa curgă in continuare dobânda?

Postat in data: 23 ian., 2022

A dat cineva in judecata Aedificium (Raiffeisen Banca pentru Locuinte), pentru a cere prima de stat?
aedificium-banca-locuinte

As fi curios daca stiti de vreun client care a actionat Aedificium/Banca pentru Locuinte in instanta pentru a cere direct bancii sa livreze prima de stat promisa?
Eu intentionez sa ii dau in judecata si daca ar exista macar un precedent, sunt sigur ca acest proces s-ar derula mai usor.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Postat in data: 10 ian., 2022

Hora Credit cere dobanda pentru banii nevirati in cont. E corect?
hora credit reclamatie

Buna ziua in data de 20.11.2021 am accesat un credit la Hora credit in valoare de 700 lei.
Până în data de 22.11.2021 ora 13 banii nu au fost virați în cardul meu.
Am sunat la firma si am solicitat anularea creditului drept care mi s-a spus ca trebuie sa le achit creditul plus dobânda pentru 3 zile, adică 46 lei. este corect? eu am spus că la momentul care intra banii in cont ii returnez fara dobanda.

Postat in data: 22 nov., 2021

Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru copil?

Buna ziua as dori sa stiu daca mi se va retine din ajutorul de la primarie pentru nastere copil. am nascut acum 4 luni si urmeaza sa primesc acel ajutor prin contul bancar am o datorie la o societate de parfumuri si produse cosmetice (Avon) si mi-a venit somatie pe telefon ca urmeaza sa fiu executata silit , dupa care urmeaza sa primesc aceea indemnizatie timp de 2 ani. se poate retine si din aceasta suma de crestere copil? Multumesc o zi buna

Postat in data: 15 nov., 2021

Pot fi executata silit pentru o datorie la un credit de acum 12 ani?

Bună seara am și eu o întrebare. Mama mea a luat un credit în 2004 în franci și din 2008 nu au mai putut plăti creditul. în următorii 2 ani adică pana în 2010 au primit înștiințare de la banca cum ca au de plătit iar azi după 12 ani au primit o înștiințare prin care s-a transmis faptul ca are poprire pe conturi.

Menționez ca creditul a fost luat cu buletinul la acel moment fără a se gira nimic acum întrebarea mea este dacă se poate ajunge la executare silita și dacă ar putea rămâne fără casa din cauza aceasta.

Va rog sa ma ajutați cu un răspuns și eventual sa ma îndrumați cum aș putea sa o ajut în aceasta situație. Mulțumesc mult

Postat in data: 15 nov., 2020