BRD ne executa silit, atat pe mine cat si pe girantul creditului, dupa conversia din euro in lei. Ce e de facut?

Detin un credit ipotecar in valoare de 26800 euro contractat in anul 2007. Am probleme de anul trecut cu cei de la agentia brd.
In 2010 am refinantat creditul in lei datorita diminuarii salariale cu 25%.

Totul a fost ok pana anul trecut in vara, cand am fost anuntat ca contul in euro exista inca si detin o datorie de 1001 euro. Am incercat impacarea pe cale amiabila, fara succes. Cei de la banca au dat creditul anticipat punand creditul sub executare silita.

Traim un adevarat cosmar: mi s-a blocat contul bancar de catre executor atat mie cat si girantului si ni se ia aproape toti banii de catre executor.

Girantul are si indemnizatie de crestere copil si alocatia de stat a celor doi copii este retinuta de catre executor. Mentionez ca atat eu cat si girantul suntem lucratori M.A.I. ce putem face in aceasta situatie?

Suntem amenintati chiar ca o sa ne pierdem locuintele desi am inecercat sa chemam partile la mediere nu am primit nici un raspuns. Cei de la protectia consumatorului Teleorman nu iau nici o masura. Avocatii nu ne dau nici un raspuns favorabil motivand ca o sa pierdem procesul.

Ce putem face in aceasta situatie?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
In primul rand, trebuie sa clarificati problema acelui cont in euro si datoria pretinsa de banca in urma conversiei creditului din euro in lei.

Daca nu stiati de acea datorie, este posibil ca banca sa fii comis un abuz. De asemenea, este posibil ca in contractul de credit sa existe clauze abuzive, ilegale, care pot fi contestate la banca, iar daca aceasta nu le admite, va puteti adresa Protectiei Consumatorilor sau unei instante de judecata.

Puteti cere in instanta suspendarea executarii silite, pentru clarificarea acestor probleme.
Mai ales ca legea interzice executarea silita a alocatiilor pentru copii.

Va rog sa reveniti cu alte amanunte pentru a va ajuta sa rezolvati aceata problema.

Cu stima,
Vasile Coman

Lasa un comentariu


1 × = 7