Am fost inselata de IFN-ul Credius! Ce pot sa fac?

buna ziua, sunt o persoana cu handicap inselata de un ifn. am un credit la ifn credius am fost preluata de finopro ifn
sa. acestia mi-au dat 3 variante: ori le dau 27000, ori platesc cate 1000 pe luna timp de 27 luni, tinand cont ca imprumutul e de 7400 si achitat 5600. e normal sa ma execute silit? dati-mi si mie un sfat. multumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Nu este normal ca IFN-ul Credius sa va transfere la un alt IFN, Finopro, iar aceasta sa va execute silit si sa va ceara o suma foarte mare pentru achitarea datoriei.

Finopro este un IFN avand ca obiect de activate acordarea de credite de consum, Factoring, Leasing financiar, Emitere garanţii.

Finopro nu figureaza in lista entitatilor care desfasoara activitatea de recuperare creante aflate in evidenta la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), asadar nu este o firma de recuperare creante.

Credius ar fi trebuit mai intai sa va informeze cu privire la situatia datoriilor si consecintele neplatii acestora la timp, precum si sa va ofere solutii de rambursare a creditului, inainte de a ajunge in situatia de a fi executata silit.

Ati primit de la Credius notificari privind situatia datoriei si consecintele neachitarii restantelor? Vi s-a propus de Credius o solutie pentru rambursarea creditului, inainte de executarea silita?

Reveniti va rog la mine cu mai multe detalii despre ce s-a intamplat, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 01 apr., 2021

Un comentariu la “Am fost inselata de IFN-ul Credius! Ce pot sa fac?

  1. Client Credius Post author

    BUNA ZIUA, SITUATIA E IN FELUL URMATOR: ACEST IFN CREDIUS NU MIA TRIMIS NICI MACAR UN CONTRACT DE INPRUMUT. EU AM PLATIT RATELE PE UN CONT BANCAR SI UN NR. DE CONTRACT. DIN PARTEA LOR NU AM AVUT NICI O INTELEGERE. NU AM FOST ANUNTATA CA VOI FI DATA LA FIRMA DE RECUPERATORI. AM PRIMIT DIRECT NOTIFICARE DE LA FIRMA FINOPRO IFN SA SI UN TELEFON DE AMENINTARE CA AM DE ALES ORI PLATESC 1000 PE LUNA ORI LE DAU SUMA DE 27000 ORI EXECUTARE SILITA. ASTAZI PANA LA ORA 17 TREBUIE SA LE DAU RASPUNS CU CE VARIANTA SUNT DEACORD. MULTUMESC DE AJUTOR

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = 10