Am fost sunata de o persoana de la banca, sa ma ajute cu un credit. Ce trebuie sa fac?

contract credit fals inselaciune

„Bună ziua. Va rog sa ma ajutați într-o problema.
Am fost sunata în cursul zilei de vineri de o doamna care pretindea ca este din Cluj și lucrează la banca unicredit, și ma poate ajuta cu un credit.

Am trimis poza de pe buletin, și în cursul zilei de șimbata am primit pe whats’up un contract de credit cam dubios. Trb sa îl printez sa semnez și apoi sa îl trimit. Am văzut ca ceva nu este în regula și am cerut sa îmi dea nr tel banca, și alte date. În acel moment mi-a spus sa vin la Cluj sa o vad.

Vreau sa va întreb dacă aceea persoana poate lua bani în numele meu folosindu-se de acest contract. Va multumesc”


Raspuns

Stimata doamna,

Evident ca acest contract de credit trimis de respectiva persoana este un fals, menit sa va insele, pentru a va fura banii.

Trebuie sa stiti ca un credit online acordat de banci, inclusiv de Unicredit, se acorda doar pe site-urile respectivelor banci, nu prin intermediul unor persoane care pretind ca lucreaza pentru o banca.

Este posibil ca un angajat real al unui banci sa va sune pentru a va propune un imprumut, insa contractul de credit nu-l veti primiti niciodata de la o persoana, printr-o retea sociala sau aplicatii precum WhatsApp, ci doar prin e-mail, de la adresa de e-mail a bancii, dupa ce ati aplicat pe site-ul bancii.

Cu privire la posibilitatea ca respectiva persoana careia i-ati trimis o poza dupa buletin sa poata face un imprumut in numele dumneavoastra, este exclusa aceasta posibilitate, pentru ca un credit online nu se poate face doar cu o poza a buletinului, sunt necesare si alte date personale, precum si semnarea electronica a contractului de credit si confirmarea acesteia, prin mesaje tip SMS, prin e-mail si aplicatia bancii.

De aceea, sfatul meu este sa faceti o plangere la Politie, pe site-ul Politiei Romane, la acest link, pentru infractiunea de inselatorie.

Trebuie sa faceti o reclamatie privind tentativa de frauda online si la banca Unicredit, pentru ca aceasta sa poata trimite alerte pentru evitarea unor astfel de inselatorii.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la banca si de la Politie la reclamatia privind tentativa de frauda online.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Am fost sunata de o persoana de la banca, sa ma ajute cu un credit. Ce trebuie sa fac?

 1. c

  Am luat legătura cu un avocat, care susține ca dna respectiva se poate folosi de poza și datele mele de pe whats’up ptr a face credit pe numele meu. Cum nu prea am încredere în avocați, va întreb pe dvs dacă poate face asa ceva. Trb sa îmi schimb buletinul?

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Nu se poate face credit doar cu poza buletinului si datele personale de pe whatsapp, pentru ca este necesara semnarea electronica a contractului de credit, prin mesaje tip SMS, prin e-mail si in aplicatia bancii.

   Mai exact, cineva care are datele dumneavoastra personale poate face o cerere pentru un credit, insa acesta poate fi aprobat doar de dumneavoastra, prin mesajele si SMS-urile primite pe telefon si e-mail.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = 12