Asset-ace.org este o teapa, daca ma pun sa platesc pentru a-mi recupera banii investiti in criptomonede?

asset ace teapa cripto

„Buna ziua,cum îmi pot recupera banii din administrarea pentru tranzacții asset ace,aceștia mă pun pe coinbasse sa plătesc o sumă de bani pentru a îmi lua banii înapoi,ceea ce nu mi se pare ok,unde mă pot adresa să îmi pot recupera bani va rog ajutatima”


Raspuns

Stimate domn,

Cu siguranta platforma de investitii in criptomonede, Asset-ace.org, este o inselaciune, in primul rand pentru ca foloseste o metoda clasica de frauda: va cere sa platiti pentru retragerea banilor blocati.

Pentru a va pacali, hotii se folosesc de portofelele electronice ale unor platforme cunoscute de criptomonede, precum coinbase wallet.

Faptul ca Asset-ace.org este o inselatorie rezulta si din evaluarea site-ului specializat in depistarea fraudelor, scamadviser.com, conform caruia este vorba de un site fraudulos (scam), dat fiind ca nu se stie al cui este si prezinta un risc ridicat pentru fraude financiare.

De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat in aceasta vara ca Asset-ace.org este o entitate de investitii neautorizata in Romania, ca atare cei care investesc banii prin aceasta platforma risca sa-i piarda si sa nu fie despagubiti.

„Entitatea ASSETACE (https://www.asset-ace.org/, https://user.asset-ace.net/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare”, conform informatiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), la rubrica alerte investitori (vezi aici lista altor platforme neautorizate).

Nicio astfel de firma straina de investitii nu este autorizata sa functioneze in Romania de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

In consecinta, riscul unor investitii in criptomonede precum bitcoin sau in actiuni si curs valutar, prin intermediul unor astfel de platforme, este foarte mare, pentru ca nu veti mai putea recupera banii si nu veti putea fi despagubita de autoritatile din Romania (ASF), dat fiind ca aceasta firma nu este autorizata. (Vedeti aici avertismentul ASF)

A.S.F. atenționează potențialii investitori că utilizarea serviciilor unei entități neautorizate nu le va da dreptul la despăgubiri prin Fondul de compensare a investitorilor, a anuntat ASF.

Asadar, sfatul meu este sa reclamati aceasta inselaciune la Politie, printr-o plangere pe site-ul Politiei Romane, la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Politie la reclamatia privind platforma Asset-ace.org.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = 10