Bancile mai accepta bancnote de 500 de euro?

bancnota 500 euro

„BRD nu imi accepta bancnote de 500€ pt. a rambursa un credit „prima casa”, motivînd ca ei nu mai accepta astfel de bancnote(decizie interna), dar eu client fiind, nu am fost anunțat. Ce pot face intr-o astfel de situatie?Multumesc!”


Raspuns

Stimate domn,

Bancile si casele de schimb valutar sunt obligate sa accepte in continuare bancnote de 500 de euro, chiar daca acestea nu se mai emit de bancile centrale din zona euro.

Bancnota de 500 de euro isi va pastra pentru totdeauna valoarea si poate fi schimbata la una dintre bancile centrale din tarile din zona euro, conform informatiilor publicate de Banca Centrala Europeana (BCE):

„La data de 27 ianuarie 2019, 17 dintre cele 19 bănci centrale naționale din zona euro au încetat să emită bancnote de 500 EUR. Pentru a asigura o tranziție fără sincope și din motive de logistică, Deutsche Bundesbank și Oesterreichische Nationalbank au stopat emiterea bancnotelor la data de 27 aprilie 2019.

Bancnotele de 500 EUR existente reprezintă în continuare mijloace legale de plată, putând fi încă utilizate pentru efectuarea plăților și ca mijloc de tezaurizare (mai exact, acestea pot fi cheltuite și economisite). În mod similar, băncile, casele de schimb valutar și alte părți comerciale pot repune în circulație bancnotele de 500 EUR existente.

La fel ca toate cupiurile bancnotelor euro, bancnota de 500 EUR își va păstra întotdeauna valoarea și va putea fi preschimbată oricând la una dintre băncile centrale naționale din zona euro.”

Banca Centrala Europana

Asadar, sfatul meu este faceti o reclamatie la BRD, in care sa solicitati acceptarea bancnotei de 500 de euro, pentru achitarea ratei la credit.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la BRD.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = 30