Ce se intampla daca nu mai pot plati creditul pentru casa din Germania?

dsl bank germania

„Buna ziua. Ma scuzati ca va deranjez. Asi avea si eu nevoie de niste sfaturi in legatura cu datorie. am cumparat o casa in Germania si mam bolnavit,si am plecat din Germania cu familia. Dar o ramas rata la casa. (906 euro). Numai am posibilitatea de a plati rata,voi pierde casa? Nu de poate sa ma inteleg cu banca DSL Bank sa nu platesc rata x ani? Si sa se prelungeasca ani.”


Raspuns

Stimata doamna,

Puteti cere bancii DSL Bank din Germania sa va amane plata ratei, sa prelungeasca perioada de creditare sau sa ia alta masura pentru a va permite plata ratelor, in vederea evitarii execurarii silite si vanzarii locuintei.

Bancile din Europa, asadar inclusiv cele din Germania, sunt obligate de lege (exista o Directiva europeana a creditelor ipotecare) sa va ofere o solutie de achitare a creditului, adaptata la noile conditii financiare ale dumneavoastra, pentru a nu pierde casa.

Conform Directivei UE numarul 17 din 2014, implementata in Romania prin OUG 52/2016 privind creditele imobiliare, bancile trebuie sa faca „încercări rezonabile de a soluționa situația prin alte mijloace înainte de inițierea procedurii de executare silită.”

In acest scop, trebuie sa faceti o cere la banca DSL din Germania, pentru 
restrucutarea creditului si evitarea executarii silite prin vanzarea casei.

Va rog sa reveniti cu raspunsul la cererea de restructurare a creditului, primit de la DSL Bank, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = 5