Cum pot fi sters din Biroul de Credit, daca am fost raportat de Provident, fara sa ma anunte?

Buna ziua.

Sotia mea a facut un imprumut la Provident iar acum dupa ce a mers la banca pentru un credit Prima Casa, i s-a spus ca are o problema, a fost raportata de Provident la Biroul de credit. Dar ea nu a stiut de acest lucru, nu a fost anuntata niciodata de Provident. Ce se poate face sa fie stearsa din baza de date din Biroul de Credit?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca Provident v-a raportat la Biroul de Credit fara sa va notifice in prealabil, atunci trebuie sa trimiteti la Provident o cerere pentru a fi sters din Biroul de Credit.

Procedura e urmatoarea: trimiteti un e-mail la adresa relatiicuclientii@provident.ro, in care scrieti ca solicitati stergerea din Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost anuntat inainte de a fi raportat. Treceti si data in cerere.

Sunati apoi la Provident, la tel 021 275 75 75, pentru a verifica ca au primit cererea si cereti un numar de inregistrare a acesteia.

Asteptati apoi raspunsul in scris, prin e-mail sau Posta, si reveniti la mine cu raspunsul Provident, pentru a va spune ce puteti face in continuare.

Nu va sfatuiesc sa recurgeti la diversi avocati sau firme care va promit ca va pot sterge din Biroul de Credit, in schimbul unor sume de bani, pentru ca nimeni nu va poate sterge din Biroul de Credit, decat Provident, in urma unei cereri pe care trebuie sa o faceti, conform prevederilor legale, asa cum v-am explicat. Tot ce fac aceste firme este sa trimita aceasta cerere in numele dumneavoastra.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 08 aug., 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − 9 =