Cum pot obtine banii depusi la Clair Capital?

clair capital merricksinvest teapa

„Buna ziua! Am depus 1740 de euro la Clair Capitalsi nu am obtinut nimic din castig si nici nu putem scoate banii nostrii depusi. Va rog frumos sa ne dati un raspuns cum putem obtine banii nostrii inapoi.”


Raspuns

Stimate domn,

Clair Capital, cu platforma de investitii Merricksinvest.cc sau alte platforme si portofele electronice (ewallet) pe care le controleaza, este o inselatorie (scam) prin care se fura banii celor care au investitii in criptomonede.

Stau martarie alte persoane care mi-au relatat despre cum au pierdut banii cu Clair Capital, precum acest caz.

Clair Capital nu este autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), ceea ce inseamna ca nu aveti dreptul sa fiti despagubit de ASF, daca va pierdeti banii:

SMART OASIS LLC (CLAIR CAPITAL LTD – https://clair.capital/, MERRICKS INVEST – https://merricksinvest.cc)

Entitatea SMART OASIS LLC (CLAIR CAPITAL LTD – https://clair.capital/, MERRICKS INVEST – https://merricksinvest.cc) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data actualizării: 09-februarie-23; Data publicării: 10-octombrie-22″

ASF

Merricks Invest se afla din luna octombrie 2022 pe lista ASF, cu site-urile si firmele neautoritate in care nu este recomandabil sa va investiti banii. 

La acea data, platforma Merricksinvest.cc era detinuta de Smart Oasis LLC, conform informatiilor ASF:

SMART OASIS LLC (MERRICKS INVEST – https://merricksinvest.cc) 

Entitatea SMART OASIS LLC (MERRICKS INVEST – https://merricksinvest.cc) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 10-octombrie-22

ASF

Acum, Merricks Invest este detinuta de o alta firma, Clair Capital, conform listei actualizate cu entitatile nesupravegheate, de pe site-ul ASF.

Atentie la firmele de investitii straine, necunoscute!

Nu va sfatuiesc sa va investiti banii in site-uri necunoscute, care nu va ofera incredere si siguranta, mai ales cand este vorba de crypto (bitcoin) sau NFT, care sunt foarte riscante.

Si mai ales nu va sfatuiesc sa alegeti site-uri care nu sunt specializate in investitii financiare si implicit nu sunt autorizate de institutiile competente, precum Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), cum sunt firmele de brokeraj (Tradeville, Admiral Markets, BT Capital Advisers, Prime Transactions etc.)

Conform informatiilor publicate de ASF (vezi foto mai jos), un semnal de alarma in cazul unui site de investitii este „lipsa prezentei fizice a entitatii”.

„Lipsa modalitatii de compensare a investitorilor” este un alt semnal de alarma pe care il putem identifica pe un site de investitii.

Avertisment ASF firme neautorizate

Sfatul ASF:

„Într-o astfel de situație, vă adresăm rugămintea de a contacta rapid Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., utilizând Formularul tip II și adresa de e-mail Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.
Dacă, după verificările recomandate anterior, nu ați obținut informații clare și complete privind entitatea care v-a contactat sau pe care intenționați sa o contactați, nu vă grăbiți să investiți bani prin acea platformă de tranzacționare online. Dacă totul sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că vă aflați în fata unei înșelătorii (”Investment scams”)!

A.S.F. menționează că utilizarea unei entității neautorizate, nu vă da dreptul la despăgubiri prin Sistemul/Fondul de Compensare din România, așa că este puțin probabil să vă recuperați o parte din bani dacă lucrurile merg prost.” (Sursa: ASFRomania.ro)

Blocarea banilor in blockchain, o incercare de inselaciune

Utilizarea Blockchain.com este o metoda de inselaciune. Hotii spun ca banii sunt blocati pe aceasta cunoscut platforma de criptomonede si promit deblocarea banilor, in schimbul unor taxe sau a unui avans.

Este o schema de frauda financiara clasica: iti dam bani, daca ne platesti mai intai o taxa sau un avans.

CUM VA PUTETI RECUPERA BANII

Sfatul meu: nu mai investiti niciun ban si raportati aceasta tentativa de frauda financiara la Politie, prin completarea unei plangeri online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link:  https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

Trimiteti o reclamatie si la ASF, la adresa de email: Entitati.Neautorizate@asfromania.ro

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite de la ASF si de la Politie.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = 3