Daca firma de asigurari a respins plata creditului, ce trebuie sa fac?

vig omniasig bcr asigurari de viata asirom asigurare credit

„Tata a avut un credit la.BCR de nevoi personale în 2017 cu asigurare de viata Vienna Insurance. Aplatizat lunar creditul dar anul acesta în februarie tata a decedat.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac am anunțat banca si asigurarea ,imediat după deces dar asigurarea mea respins plata creditului deoarece sa constatat ca era bolnav cronic.

Ce nu inteleg eu este ca tata a murit de cancer care a fost depistat anul trecut în septembrie ,Insuficienta cardiaca și mai multe .Dar asigurarea a respins dosarul,pe motivul ca avea boala cronica .

Acum banca îmi trimite acasa notificări și ma obliga sa platesc acest credit .Nu inteleg de ce ma obliga când tata a plătit asigurare 4ani ptr ce daca ei nu avopera decesul pensionarilor numai în caz de acc de masina .spuneți mi va rog ce trebuie sa fac cum sa
rezolv aceasta problema ?În ultima notificare scrie da în judecata și la firma de recuperare .Pe cine da pe mort?”


Raspuns

Stimate domn,

Nu este normal ca firma de asigurari Vienna Insurance Group (VIG), reprezentata in Romania de Omniasig, Asirog si BCR Asigurari de Viata, sa respinga dosarul de despagubire motivand boala cronica a tatalui.

Asigurarea de viata pentru creditele BCR acopera decesul, indiferent de tipul bolii, cronica sau acuta, singura conditie la incheierea contractului de asigurare fiind acela ca beneficiarul sa nu fie pensionat pe caz de boala, conform informatiilor prezentate de BCR:

„Poți deveni asigurat dacă ai încheiat un Contract de Credit fără garanţii cu BCR și îndeplinești următoarele condiții:

  • Ai între 18 și 69 de ani;
  • Nu ești pensionat medical pe caz de boală, la data încheierii contractului de asigurare;
  • Ești de acord sa cesionezi bancii toate beneficiile care rezultă din asigurarea ta, în cazul producerii unui eveniment prevazut, astfel încât noi să preluăm plata ratelor tale.

„Achităm 100% din creditul tău, în cazul invalidităţii totale permanente sau a producerii decesului Asiguratului”, arata BCR.

Astfel ca ceea ce trebuie sa faceti este cate o reclamatie, atat la BCR, cat si la firma de asigurari Vienna Insurance Grup, in care sa cereti explicatii cu privire la respingerea doarului de asigurare in cazul decesului tatalui dumneavoastra.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile primite la treclamatiile trimise BCR si VIG.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = 14