Daca fosta sotie este coplatitor la credit, ma poate da in judecata?

În urmă cu un an și jumătate am contractat un credit prin Prima Casă iar fosta soție este co-platitor. La momentul achiziționării nu eram căsătoriți deci casa este pe numele meu.

Ne-am căsătorit,am divorțat iar ea a rămas în contractul de credit. Am fost la bancă să rezolvăm acest aspect dar nu o pot scoate deoarece eu mai am un credit de nevoi personale în desfășurare și iar banca nu îmi permite să o scot momentan.Creditul va fi achitat după doi ani de zile.

Întrebarea mea este: După acești doi ani mă poate da în judecată? Țin să menționez faptul că la momentul semnării contractului de credit a fost întrebată de două ori de reprezentantul băncii dacă este de acord. Si-a dat acceptul verbal și scris că a luat la cunoștință. În contractul băncii este menționată doar co-platitor fără a avea drept la cotă parte din casă. Mulțumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Daca ati divortat si ati facut partajul, inclusiv cu privire la locuinta si creditul in cauza, iar fosta sotie nu a platit nimic pentru acest credit, atunci nu exista riscul sa va dea in judecata.

Codebitorul la un credit are drepturi si obligatii doar in ceea ce priveste contractul de credit, adica in privinta platii datoriei, nu si in privinta dreptului de proprietate, daca acest lucru nu se specifica in contractul de credit.

Va sfatuiesc, totusi, sa obtineti si opinia autorizata a unui avocat specializat in aceste spete, pentru a va asigura ca nu veti avea nicio problema in viitor.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte lamuriri si probleme cu bancile.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 11 Oct, 2020

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = 11