Este legal ca IFN-urile si recuperatorii sa ma caute acasa si la locul de munca?

„Buna ziua Domnul Vasile Coman,

Va rog frumos ma puteti ajuta cu un raspuns referitor la o problema intampinata cu banca Flex credit.

Într-adevăr am o restanță de 11 zile, dar doua doamne (reprezentati Flex credit) s-au dus sa ma caute la domiciliu, cum nu ma gaseau, fiind in timpul muncii, au venit la locul meu de munca.

Este legal asa ceva? Un reprezentant ifn ( Flex, I credit) sau un reprezentant recuperare creante( de ex. Kruk) sa ma caute la domiciul sau la loc de munca?

Va mulțumesc frumos pentru raspuns.”


Raspuns

Stimate domn,

Este ilegal ca IFN-urile sau firmele de recuperare creante sa va ameninte, sa va hartuiasca sau sa va viziteze la locul de munca.

Iata prevederile OUG 50/2010 privind contractele de credit, lege pe care trebuie sa o respecte IFN-urile si firmele de recuperare creante:

„„Art. 712. — Se interzice:

e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;

f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia sau proprietatea;

g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;

OUG 50/2010

Asadar, daca apreciati ca prin comportamentul lor, reprezentantii IFN-urilor Flex Credit, Icredit sau Kruk v-au amenintat si v-au afectat reputatia si proprietatea, trebuie sa le solicitati sa inceteze vizitele la servici sau acasa.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Flex Credit, Icredit si Kruk la reclamatiile privind hartuirea si amenintarile in timpul procesului de recuperare a datoriilor, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = 45