Executorul mi-a pus poprire de doua ori pentru aceeasi datorie si nu vrea sa-mi restituie banii. Ce pot sa fac?

Buna ziua, in August 2016 am achitat integral o datorie de 5200 de lei, dosarul era la un executor judecatoresc. Am trimis chitantele de plata catre executor si am dovedit plata. In martie 2018, acelasi executor judecatoresc a redeschis dosarul si mi-a pus poprire pe cont , pentru acelasi dosar din 2016, pe suma de 1300 de lei. Iau legatura cu cei de la Biroul executorului si acestia imi spun ca dosarul nu a fost inchis in 2016 de catre cei de la Biroul de Credite si ca sa iau legttura cu ei. Intr-un final am rezolvat si a ramas ca imi restituie suma poprita, insa mi-au returnat cu 240 de lei mai putin ( suma care , mi-au zis ei, reprezinta comisionul muncii depuse de executori) . Mi-au pus poprire pe cont si mi-au retras 1300 de lei din cont din cauza unei erori comise de Biroul de Credite in 2016, iar eu am platit 240 de lei executorilor pentru faptul ca ei au depus o munca inutila si nu vor sa imi restituie si cei 240 de lei. Ce pot sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Dat fiind ca a doua poprire nu a fost legala, iar executorii judecatoresti au obligatia sa verifice corectitudinea si legalitatea unei executari silite, inainte de a o pune in practica, vina este evident a executorului, chiar daca greseala a fost la Biroul de Credit.

Motiv pentru care aveti dreptul sa cereti executorului sa va ramburseze banii aferenti cheltuielilor cu executarea facuta in mod gresit, din vina acestuia.

In acest sens, faceti o cerere in scris catre executor, cu data si numar de inregistrare, in care sa-i solicitati restituirea banilor necuveniti aferenti celei de-a doua popriri.

Daca executorul nu va raspunde la cererea scrisa sau daca refuza sa va dea inapoi banii, puteti face o plangere (petitie) la adresa acestuia, pe care o puteti trimite prin posta sau e-mail, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) sau la Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartine executorul.

Adresele Camerelor Executorilor Judecatoresti le gasiti aici: https://executori.ro/Organizare/Camere.aspx

Iata datele de contact de la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ):

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
C.I.F.: 13794361
Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
Fax: 021.320.50.90
E-mail: uniune@executori.ro

Sursa: site-ul UNEJ

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × 7 =