ING nu vrea sa-mi deblocheze contul pentru a incasa alocatia primita din alta tara. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema cu banca ING, care nu vrea sa-mi deblocheze contul pentru a incasa banii aferenti alocatiei pentru copil, primita din alta tara.

Banii sunt virati in contul de la ING cu specificarea prestatie familiala, iar cei din banca nu inteleg ca e vorba de alocatie, desi le-am trimis o adresa de la executorul judecatoresc, care confirma ca e alocatie.

ING imi cere traducerea legalizata din strainatate pentru a-mi elibera acei bani. Ce pot sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
ing-executare-silita-poprire-alocatie

ing-executare-silita-poprire-alocatie

Stimata doamna,

ING Bank ar trebui sa va deblocheze contul, pentru a putea incasa alocatia, chiar daca denumirea acesteia este prestatie familiala, nu alocatie. Legea spune ca nu doar alocatiile nu pot fi poprite, ci orice tip de indemnizatie de acest fel, indiferent de denumirea acesteia.

Codul de procedura civila prevede urmatoarele: “Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”

De aceea, am trimis la ING reclamatia dumneavoastra, iar reprezentantii bancii mi-au confirmat ca astazi se va opera deblocarea contului dumneavoastra, pentru a putea incasa banii.

Va rog sa reveniti la mine daca nu vi se deblocheaza astazi contul.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = 2