Mi se opresc banii de doua ori la o poprire: si de la servici, si de la banca. E normal?

Buna ziua. Am observat ca ati ajutat multa lume cu sfaturi si am si eu o problema destul de grava, as avea nevoie de ajutor.

Am avut o rata la o masina si nu am mai putut sa o plătesc la un moment dat din cauza ca nu am mai avut serviciu. IFN-ul de la care am luat banii m-a dat în judecata, am fost executat silit iar acum cand m-am angajat din nou mi s-a pus poprire pe salariu, problema este ca mi se opresc bani si de la serviciu si de la BRD.

De la banca mi-au spus sa duc o hartie de la serviciu si exact asta am facut însă tot mi se opresc bani. Am fost din nou la banca apoi sa vad ce s.a întâmplat si mi s-a spus ca cererea mea a fost respinsa. E normal asa ceva?

Daca mi se oprește o treime de la serviciu de ce îmi mai opresc si ei din moment ce am dus acea hartie. Va rog sa îmi dati un sfat. Din 1400 lei mai raman cu 500 de lei lunar si nu ma ajung cu banii, nu stiu ce sa mai fac.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Conform legii (Codul de procedura civila), in cazul executarii silite prin poprirea salariului se poate retine „pana la o treime din venitul lunar net”.

In cazul dumneavoastra, daca vi se retine din salariu atat la servici, cat si la banca, adica doua treimi, este o incalcare a legii.

Daca ati dus la banca adeverinta de la servici in care se arata ca vi se face acolo poprirea, BRD ar fi trebuit sa ia legatura cu executorul judecatoresc si sa nu va mai ia si ea din salariu.

Sfatul meu este sa trimiteti o sa faceti o reclamatie la BRD, fie la telefon +4 021 302 6163 (apelabil din orice rețea) sau TelVerde 0800 802 208 (apelabil doar în rețeaua fixa Telekom România), fie prin e-mail la adresa mybrdcontact@brd.ro, in care sa cereti sa nu va mai opreasca banii de pe cardul de salariu.

Va rog sa reveniti la mine daca BRD nu va rezolva problema.

Cu stima,

Vasile Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

0723292899

vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Postat in data: 27 feb., 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = 24