Poate BCR sa-mi opreasca toti banii din salariu fara sa ma anunte?

Am un credit ipotecar la BCR si o descoperire de card, iar incepind din luna mai BCR mi a blocat cardul si contul de salariu, fara a mi aduce la cunostinta acest lucru, fara a a mi se aduce la cunostinta faptul ca mi s-a pus propire pe salariu.

Intrebare: poate banca sa mi opreasca timp de 5 luni toata suma din salariu, fara o instiintare sau fara o decizie a vreunei instante de judecata?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

In primul rand, legea (Codul de procedura civila) interzice bancilor sa opreasca din salariu mai mult de o treime in cazul unei popriri pentru o datorie sau maxim o jumatate din salariu daca este vorba de doua datorii, cum este cazul dumneavoastra.

Asadar, daca e vorba de o poprire pentru cele doua credite pe care le aveti, BCR poate sa va opreasca maxim jumatate din salariu.

Sfatul meu este sa contactati banca pentru a afla exact motivul pentru care v-a oprit toti banii din salariu si de ce nu ati fost anuntat in prealabil. Banca ar fi trebuit sa va anunte despre deschiderea procedurii de executare silita sau despre situatia datoriilor si procedura ce o poate urma in astfel de cazuri.

Daca nu este vorba de o executare silita, asadar in lipsa unei hotarari judecatoresti in acest sens, banca actioneaza conform prevederilor din contractul de credit, in care poate exista o prevedere potrivit careia banca poate retine orice suma din cont pentru acoperirea datoriilor pe care le au clientii.

Va sfatuiesc, de aceea, sa consultati si contractul de credit sau descoperit de cont, pentru a vedea ce se prevede in acest sens si care este obligatia bancii cu privire la notificarea clientului in acest sens.

Va rog sa reveniti si sa-mi spuneti cum a decurs discutia cu banca si ce rezultat a avut, iar daca doriti ajutorul meu in continuare, nu ezitati sa ma contactati.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

Un comentariu la “Poate BCR sa-mi opreasca toti banii din salariu fara sa ma anunte?

  1. cosming

    “banca actioneaza conform prevederilor din contractul de credit, in care poate exista o prevedere potrivit careia banca poate retine orice suma din cont pentru acoperirea datoriilor pe care le au clientii.”
    In cazul in care aveti aceata prevedere in contract ar fi bine sa contactati un avocat doarece acest tip de formulare “orice suma din cont pentru acoperirea datoriilor” reprezinta o clauza abuziva. De asemena in paralel puteti sesza ANPC si sa cereti o analiza a clauzelor abuzive din contractul Dvs.

    Reply

Lasa un comentariu


9 − 1 =