Pot sa recuperez banii din Coinbase la un bancomat Bitcoin?

Matrollo inselatorie

„Buna ziua. Cazul meu seamana puțin cu cel al d-lui cu Gap Invest și Coinbase. Eu doar am trimis banii pt investiții dar a doua zi am căutat despre firma și am descoperit că sunt firme scam . Nu am
vrut sa facă nici o tranzactie și am vrut sa mă retrag. M-au ametit in fel și chip să fac alt cont la alta banca sa primesc banii, că pe revolut de unde ii trimisesem se percep taxe , tot felul de chestii
care au început să nu se lege .

Apoi voiau date legate de cardul bancar de unde am trimis banii in revolut că sa sincronizeze nu știu
ce cod de client cu ce au ei …nu am mai răspuns . Acum primesc un apel de la cineva care spune că este de la DNSC și că i-ar fi prins pe cei de la Gap și că banii sunt băgați în Coinbase iar eu că
sa pot sa ii recuperez trebuie sa caut un bancomat Bitcoin în alt oraș căci la noi aici nu avem, și sa merg acolo sa ii scot .

Cum pot verifica și care ar fi procedura in cazul acesta ? Mi s-a părut dubioasa puțin și acesta poveste. De ce ar trebui sa mă mai feresc…menționez că a mai spus că voi avea nevoie de buletin acolo
deși nu prea înțeleg de ce. Dacă mă puteți ajuta sa înțeleg mai bine toată această nebunie va rog…” Mulțumesc!


Raspuns

Stimata doamna,

Blocarea banilor blocati pe platforma de schimb de criptomonede Coinbase este o metoda de inselatorie. In realitate, banii dumneavoastra nu sunt blocati in Coinbase, ci furati, astfel ca nu-i veti mai putea recupera decat cu ajutorul Politiei.

De aceea, sfatul meu este sa nu mai transferati bani celor care pretind ca reprezinta diverse firme sau chiar DNSC (Directorul National de Securitate Cibernetica), in vederea recuperarii banilor investiti in criptomonede, intrucat acestea sunt noi incercari de a va lua alti bani.

Dupa cum v-ati dat seama, prea tarziu, Gap Invest si Matrollo.com (foto) sunt platforme pentru fraude online (scam).

De aceea, pentru recuperarea banilor investiti in aceste platforme, va trebui sa trimiteti o plangere la Politie, completand formularul online de la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.

De asemenea, faceti o reclamatie si la Revolut, in care sa cereti un refuz de plata pentru platile facute catre firma Matrollo.

Reclamatia la Revolut o puteti trimite prin e-mail, la adresa formalcomplaints@revolut.com, intrucat formularul pentru reclamatii de pe site-ul Revolut, la acest link, nu functioneaza in prezent.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Politie si de la Revolut, pentru a va ajuta sa rezolvati problema inselatoriei cu investitii in criptomonede.

Cu stima,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = 6