contract credit medical credius

Rata la creditul Credius e mai mare in contract decat cea simulata pe site! Ce pot sa fac?

Va salut,cu respect! Am luat un împrumut de la Credius,de 10.000 de lei pe 60 de luni. Cand am făcut simulare pe site scria rata 731,după ce am primit contractul am observat că rata e de 1193 de lei pe lună ,eu am luat 10.000 de lei și trebuie sa dau înapoi 70.000 de lei.mi se pare reclama falsa! Pe site apare alta valoare a ratei.

In contract scrie împrumut pt tratament Liberty Medical de la distanță, dar eu nu am solicitat pt tratament medical ci pt nevoi personale. Semnarea contractului ,dacă îmi aduc bine aminte a constat în primirea unui cod prin SMS și prin introducerea acestuia într-o căsuță.

Va solicit sprijinul printr-o întrebare, am rămas în urmă cu plata și cei care colaborează cu Credius sunt cei de la Integral Colection și mă amenința cu vizite acasă, mă sună zilnic de 5 ori ,mă amenința cu executarea silita.Intrebarea mea ar fi…in caz că se ajunge la executare silita,mă puteți ajuta? Ei au scris in contract că m-au informat asupra costurilor,etc,când de fapt nu e așa ,valoarea ratei fiind mult mai mare decât când am făcut simularea.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Intr-adevar, exista o diferenta mare intre rata la creditul asa cum a fost afisat pe site-ul Credius.ro, in momentul in care ati aplicat, si rata din contractul de credit.

De la 731 de lei, cum arata pe site (vezi foto mai jos) la 1193 de lei, cat este in contractul de credit medical, diferenta este de 462 de lei lunar, adica 27.720 de lei pe perioada de creditare de 60 de luni.

In simularea la crediul Credius, rata e mult mai mica decat cea din contract

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) a creditului Credius este foarte mare: 325%, de 30 de ori mai ridicata decat a unui credit acordat de banci, unde DAE este in jurul a 10%.

Ceea ce inseamna ca pentru creditul in valoare de 10.000 de lei va trebui sa platiti 72.000 de lei, adica de 7 ori mai mult!

De aceea, daca apreciati ca a fost vorba de o reclama falsa a Credius, atunci cand v-a prezentat creditul pe site, si considerati ca astfel ati fost inselat, trebuie sa faceti o reclamatie la Credius, in care sa solicitati anularea creditului, pentru ca nu ati fost informat in mod adecvat cu privire la costurile acestuia si ati fost indus in eroare, dat fiind ca rata din contract este mai mare decat cea din calculatorul de credite de pe site.

Reclamati si faptul ca ati primit un alt tip de credit (medical) deca cel solicitat (de nevoi personale).

Reclamatia catre Credius trebuie sa o faceti prin email, la adresa salut@credius.ro, prin telefon 0319005 sau pe site-ul credius.ro, prin completarea formularului de la acest link: https://www.credius.ro/contact.

Cu privire la amenintarile si hartuirile firmei de recuperare Integral Collection, trebuie sa stiti ca legea interzice firmelor de recuperare creante sa-i ameninte pe cei de la care trebuie sa recupereze datoriile.

In acelasi timp, firmele de recuperare sunt obligate, tot de lege, sa va ofere un plan de achitare a datoriilor, daca aveti probleme cu rambursarea acestora.

Planul de achitare a datoriilor poate include eşalonarea plăţii sumelor datorate, reducerea sumei totale de plată, oferirea unei perioade fără plăţi, consolidarea mai multor datorii.

„Se interzice utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor.
Se interzice utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia sau proprietatea”
, se arata in OUG 52/2016 privind contractele de credit.

Iata prevederile articolului 712 din OUG 52/2016 cu privire la interzicerea amenintarilor si hartuirilor:

„Art. 712. — Se interzice:

a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România;
b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;
c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;
d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 71 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;
e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;
f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia sau proprietatea;
g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;
h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei altei persoane diferită de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;
i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;
j) comunicarea entităţii de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20,00—09,00.”

Iata prevederile art. 711 din OUG 52/2016 cu privire la planul de achitare a datoriilor:

„Art. 711. — Entitatea care desfăşoară activitatea de recuperare creanţe elaborează, împreună cu consumatorul, un plan de achitare a datoriilor/obligaţiilor adaptat la veniturile actuale ale acestuia, ce poate include:
a) eşalonarea plăţii sumelor datorate;
b) reducerea sumei totale de plată;
c) oferirea unei perioade fără plăţi;
d) consolidarea mai multor datorii.

De aceea, iata ce trebuie sa faceti:

 1. Trebuie sa inregistrati o reclamatie la Integral Collection, la telefon 0373.785.108, pentru ca ati fost amenintata. Nu uitati sa cereti numar de inregistrare a reclamatiei.
 2. De asemenea, solicitati la Integral Collection un plan de achitare a datoriilor, dat fiind ca nu putei achita rata la creditul de la Credius.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile la reclamatiile trimise la Credius si Integral Collection.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 10 apr., 2022

3 raspunsuri la “Rata la creditul Credius e mai mare in contract decat cea simulata pe site! Ce pot sa fac?

 1. jo

  Am primit raspuns la reclamatia trimisa la Credius, va trimit poza, dar nu e nici nr de sesizare și ce au scris ei este incorect, am cerut credit de nevoi personale, nu de natura medicala.

  Raspunsul la reclamatia Credius

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro

   In acest caz, sfatul meu este sa incercati sa rezolvati amiabil problema cu Cetelem, cu ajutorul CSALB (Centrul de Solutionare Amiabila a Litigiilor Bancare).

   CSALB va ajuta gratuit sa solutionati amiabil litigiile cu bancile si IFN-urile.

   Tot ce trebuie sa faceti este sa sunati la CSALB, la numarul de telefon scurt 0219414 sau sa intrati pe site-ul csalb.ro, unde puteti completa o cerere pentru solutionarea problemei cu Credius.

   Va rog sa reveniti la mine pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema cu Credius, cu ajutorul CSALB.

   Reply
 2. Pingback: Rata la creditul Credius e mai mare in contract decat cea simulata pe site! Ce pot sa fac? | Vasile Pop-Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = 3