2287 intrebari au primit raspuns pana acum pe site-ul nostru
Icredit m-a mințit cu o refinanțare. Ce pot să fac?
icredit refinantare reclamatie

„Am avut in 2024 contract la icredit de vreo 3500, am dat inapoi vreo 5000 și după 300 de zile de neplata mau mințit sa fac refinanțare ca mai am 3800. Au venit cu contractul la poarta in decembrie 2025 ca apoi sa descoper ca am de plata 7800. Ce as putea face?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 21 ian., 2026

Este normal să plătesc la broker un comision pentru un credit?
fidem-broker-credite

„Este normal ca un broker, Fidem, să-mi ceară 7 mii de lei pentru un credit de 30 de mii de lei? Eu n-am știut că brokerii trebuie plătiți. Mi-au dat un contract să-l semnez, iar acum spun că trebuie să le plătesc banii ăștia din credit. Mi se pare exagerat de mult, mi se pare o păcăleală. Ce pot să fac?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 19 ian., 2026

Cetelem mă poate executa după 15 zile de la primirea notificării?
cetelem-executare-silita

„Bună seara! În data de 8 ianuarie am primit o notificare în care Paribas (fosta Cetelem) îmi cere întreaga sumă rămasă (5033 Ron), amenintându-mă cu executarea silită.

Am plătit tot timpul ratele, poate câteodată cu mici întârzieri, dar nu mai mult de 15 zile.

Nu mai vorbesc aici de cât de greu a scăzut suma (dobândă mare, asigurare, comision de administrare). Menționez că acest card este blocat de 2 ani. Eu doresc să achit această sumă, dar nu deodată. Am și alte rate (CAR, card AXI) și omul mai trebuie să și trăiască din ceva.

Întrebarea este: cât de legală este această notificare, în cât timp mă poate da la executor (în notificare scrie, după 15 zile, dar eu știu de 30-90 de zile) și cum se poate obține o eșalonare pe 12 luni. Menționez că astăzi am făcut o plată de 300 de RON. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 17 ian., 2026

TBI refuză să mă ajute cu o perioadă de grație la plata creditului. Ce pot să fac?
perioada gratie rata credit tbi

„Buna ziua,
Atat eu cat si sotul meu am ramas fara venituri de cateva luni, iar rezervele nu ne mai ajung. Am trimis o soliticate oficiala prin cerere de solicitare a perioadei de gratie, acestia raspunzandu-mi ca nu exista asa ceva la ei, si pot doar reesalona, dar doar dupa achitarea ratei de luna asta, si a tuturor penalizarilor acumulate.
Cum pot prooceda mai departe, sunt in proces de vanzare a casei si doresc sa inchid creditul la ei, dar imi e frica sa nu ma execute silit pana reusesc asta.
Cu mii de multumiri, va doresc o zi buna”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 14 ian., 2026

BRD nu mi-a închis contul și m-a băgat la rău platnici. Ce pot să fac?
brd cont neinchis

„Am vrut să iau un credit și nu mi s-a aprobat pentru că sunt considerat rău platnic la BRD, deși nu am avut la ei niciun credit. Am avut doar un card pe care încasam salariul de la firmă, de la care am plecat.

Am fost la BRD și mi-au spus că nu a fost închis contul iar ei au trimis prin poștă notificări, numai că eu n-am primit nimic. Astfel s-au adunat datorii de 200 de lei și m-au băgat la rău platnici.

Alte bănici închide ele contul, dacă nu se efectuează plăți. De ce nu a făcut la fel și BRD? Ce pot să fac în acest caz?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 09 ian., 2026

Cum pot să radiez mașina de la impozit, dacă e cu sechestru?
radiere masina sechestru

„Bună am vândut acum 9 ani o mașină și nu mai am actele de la ea nu mai dau de proprietar de atâția ani și tot am plătit pentru ea la primărie și acum am sechestru pe ea pentru niste rate neplătite cum pot sa radiez masina de la impozit dacă e cu sechestru dar eu nu o dețin de atâția ani.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 09 ian., 2026

Ce pot să fac dacă sunt agresat de consultanți de investiții?
frauda-cripto-consultanta-vorentlavia

„Buna ziua,
De aproximativ 3 luni sunt agresat, zilnic, de niste asa zise consultante, cu accent basarabean, care ma indeamna sa investesc intro platforma https://vorentlavia-platform.com/en/ pentru castiguri garantate.
Sunt sunat de cate 3, 4 ori dupa telefoane diferite pe care le schimba permanent chiar daca le blochez.
Sunt convins ca e un scam, dar ce masuri as putea lua, unde as putea sa ma adresez?
Pentru a face o sesizare la Politie mi s-ar cere dovezi?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 07 ian., 2026

Trebuie să depun o sumă în crypto pentru deblocarea retragerilor din Trust Wallet?
trust-wallet-frauda

„Dece mi-au blocat retragerile in Trust Wallet și îmi cer să depun o sumă in TRX pentru deblocare.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 05 ian., 2026

Mai pot recupera dobânzile prea mari plătite la creditele IFN-urilor?
dobanzi credite ifn

Buna ziua

Ama vut cateva credite la ,,IFN-uri,,nu am putit tine pasul cu ele si intr-un final am plati dobinzi si comisioane f mari,la unele am platit de zeci de ori suma care am imprumutat,o,,mai am vreo sansa sa imi recuperez vreun ban din aceste pacaleli la care am fost supus?..mai ales ca sunt inchise..si daca da,,va rog sa imi spuneti cum as putea?
La I-credit,Hora, Svea Ekonomi Cyprus Newmedia, Multitude Bank PLC, Aventus Group IFN. mai am vreo sansa sa recuperez ceva inapoi?

va multumesc

Postat in data: 03 ian., 2026

Banii depuși în bancomat nu apar în cont. Ce pot să fac?
bani depusi bancomat

„Salutare.
Am incercat sa depun in contul personal sa il alimentez cu suma de 350 lui , iar bancomatul mi-a refuzat de 5-6 ori bancnota de 50 lei pina cand , bancomatul a retinut suma de 300 lei, si a inchis fanta fara a imi elibera chitanta sau alt ceva . Am ridicat cardul si am verificat soldul, iar banii nu au fost virati in cont. Am solicitat la ghiseu un raspuns si mi-au transmis ca voi primii un raspuns in 30 zile lucratoare. Azi voi trimite plingeri impotriva bancii la toate institutiile de control si autorizate din Romania.
Ce ma sfatuiesti sa fac ?
Multumesc”, întreabă un cititor.

Postat in data: 29 dec., 2025

Cum recuperez banii, dacă am fost înșelată prin manipulare și phishing?
frauda phishing manipulare

„Bună ziua, va scriu pentru ca am fost înșelată prin manipulare și prin phishing..A sustras toți banii din banca și i -a trimis unei persoane Melinda F. și către Binance.

As putea sa mai recuperez banii pierduți?? menționez ca am toate dovezile de plată din extrasul de cont …

Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac sa îmi recuperez banii”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 26 dec., 2025

Indemnizația de însoțitor handicap poate fi supusă popririi?
poprire indemnizatie handicap

„Bună ziua, am poprire, 2, pe contul Unicredit, în care încasez indemnizatia de însoțitor copil cu handicap. Banca mi a deblocat doar jumătate din suma, considerând o venit salarial, ceea ce nu este si refuza sa mi deblocheze cealaltă jumătate, deși am trimis documente justificative.

De la unul din executori am aflat ca si indemnizatia de însoțitor se popreste, dar eu știu ca nu este adevărat. Ce fac,cum.procedez, este dreptul copilului, nu al meu,am trimis si adeverință de la Primărie, certificat handicap.Eu știu ca nu este supusa popririi.” întreabă o cititoare.

Postat in data: 23 dec., 2025

Cum pot afla cât mai am de plătit la Cetelem?
cetelem-credit-bnp-paribas

„Aș vrea să știu cum pot afla cât mai am de plată la Cetelem pentru că plătesc de trei ani și tot nu mai termin, pentru un credit de 2.000 de lei. De la Cetelem primesc pe telefon numai mesaje cu cât am de plătit lună de lună. Niciodată n-am primit vreun extras de cont în care să văd cât am plătit, cât a mai rămas, care e dobănda, când termin cu creditul. Este normal așa aceva?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 22 dec., 2025

Cum fac o reclamație online la Protecția Consumatorilor (ANPC), pas cu pas?
reclamatie online anpc

„Bună ziua ! Doresc să fac o reclamație la ANPC și nu se poate , site ul nu funcționează ,la telefon nu răspunde nimeni . Am introdus un mail și o parola și când dau login nu se încarcă. Mă puteți ajuta ?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 18 dec., 2025

Am investit prin platforma Finnova Limited și mi s-au blocat banii în Blockchain. Ce pot să fac?
finnova platforma investitii frauda

„Buna ziua, sotul a investit bani intro joaca intr o platforma de investitii Finnova Limited si I sau blocat banii in blockchain, banii i-a transferat din Revolut in bitcoin si alte criptomonede într-un portofel de criptomonede. cineva mea recomandat agentia dumneavoastra precum ca neati putea ajuta.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 15 dec., 2025

Nu am primit înștiințare pentru o executare veche de 5 ani. Ce pot să fac?
executare prescriptie

„Bună seara. Tocmai ce am fost înștiințată de Primăria Orașului Măgurele Ilfov, ca există un dosar de executare din anul 2020 și un proces verbal instituire sechestru auto din data de 05/04/2024 .
Menționez ca nu am avut la cunoștință despre această situație, doar astăzi am aflat de la Primărie când am fost la ghișeul taxe și impozite pentru un document.
În toți acești ani, începând din 2020 până recent, nu am primit nicio înștiințare acasă .
Am verificat la RAR și nu specifică nimic, cum ca ar fi sub sechestru, am încercat să iau astăzi legătura cu Biroul exec. jud. Nicolaie Gheorghe Alin dar nu am primit niciun răspuns, nici la e-mail nici la telefon nu a răspuns.
Nu știu ce se întâmplă.
Mulțumesc anticipat.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 11 dec., 2025

Cum scap de dobânzile mari la creditele IFN-urilor?
dobanzi mari ifn

Am nevoie de ajutor.
In urma unei situatii extrem de grea in familie, am facut mai mute imprumuturi la IFN’uri, eu avand deja doua credite de nevoi personale in derulare la banca, cat si un card de credit.
Evident ca din cauza dobanzilor mari de la IFNuri, nu mai fac fata ratelor, si acest lucru imi afecteaza si plata ratelor la creditele bancare.

Am reusit sa imi stric si scorul FICO, tot istoricul de credit este afectat si am restante active.

Am un salariu de 11.000 ron net. Ratele la banca sunt in jur de 3800 de ron pe luna. Problema este ca datorand si cate aprox 1000 ron pe luna la alte 4 -5 IFN’uri, efectiv nu mai fac fata si raman fara bani pentru cheltuieli. Asa am ajuns sa am intarzieri, am restante de cate 60 de zile, etc.

Nu am devenit rauplatnic din inconstienta sau bataie de joc, nu am avut probleme pana acum cu plata ratelor.
Insa din pacate am intrat in aceasta situatie si vreau neaparat sa ies din ea.

Va multumesc!”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 10 dec., 2025

Ferratum nu mi-a închis contul în Biroul de Credit. Ce pot să fac?
ferratum-credit

„Bună seara ași dori dacă se poate să știu și eu am făcut o solicitare închidere cont Ferratum , am primit confirmarea ca este închis contul pe data de 24.11.2025 dar în biroul de credit contul apare încă deschis , pot să știu de ce ? Am încercat să dau de un operator mi-a răspuns și domnul mi-a zis ca nu are de a face cu Ferratum am trimis și mail și nu am primit nici un răspuns . Mulțumesc”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 10 dec., 2025

Dacă am achitat datoria, de ce nu mi s-a ridicat sechestrul pe mașină?
sechestru masina datorie

„Daca anul trecut în 2024 am achitat o datorie la Provident,de ce nu mi-au ridicat sechestru de pe automobil menționez că nu mai am Nr executorului am fost acum in decembrie să-mi radiez mașină și n-am putut pt că e sub sechestru.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 08 dec., 2025

Pot să fac o înțelegere amiabilă cu banca, în cazul unui credit scadent anticipat?
intelegere amiabila banca

„Am obtinut un credit de refinantare de la BANCA TRANSILVANIA .
Avand nevoie de bani nu am inchis creditul vechi de la Garanti , iar ulterior , acum 3 zile am primit o notificare scrisa de la Banca Transilvania in care mi se comunica ca creditul este scadent anticipat si sa achit cat mai repede suma de la 50.000 de lei .
Exista vreo posibilitate prin care sa fac o intelegere amiabila cu banca? Din pacate nu am toata suma disponibila sa achit integral creditul .

Astept raspunsul dvs. Multumesc!”, întreabă un cititor.

Postat in data: 02 dec., 2025

Kruk îmi cere datorii vechi de 14 ani. Este legal?
datorii kruk prescriptie

„Ma puteti ajuta cu rezolvarea situatiei mele va rog? Am credite neplatite dar Kruk imi cere si datorii din 2011”, întreabă un cititor.

Postat in data: 27 nov., 2025

Cum recuperez banii din contul închis de Postbank?
cont inchis postbank

„Bună ziua! Am locuit în Germania și am avut cont la bancă postbank. Am venit definitiv în România și nu am închis contul. După o perioadă mi-au blocat contul anunțându-mă ca din cauza ca nu mai apar cu adresa in baza de date. Să pot să îmi retrag banii de pe cont mă obligă să merg personal în bancă să îi scot cu buletinul. Eu nu mai pot merge în Germania dar vreau să îmi recuperez banii de pe cont”, întreabă un cititor.

Postat in data: 26 nov., 2025

Vodafone m-a alungat în loc să-i transfere soțului 40 de euro de pe abonamentul meu. Unde pot să fac o reclamație?
reclamatie factura vodafone

„Buna ziua,va scriu din orașul Petroșani jud Hd!Ieri in jurul orei 16 am mers peste drum de mine,fiind aproape și căutând să fiu ajutata cat mai repede timpul meu fiind limitat avand 3 copii iar ce-a mica cu autism.Am apelat la dânsele fiindcă nu reușeam ,nemaifacand asta sa mă ajute cum as putea să-i transfer soțului 40 euro de pe abonamentul meu!

Erau doaua angajate ,nu era absolut nimeni înăuntru desigur tot ceea ce spun se poate verifica !Nu vorbesc fara argumente !Am intrat mi am expus prob,unde mi s a zis pai noi nu am.auzit de așa ceva nu știm!!!Pai zic am vb cu un reprezentat vodaf,și mi au zis ca nu mă pot ajuta telefonic și sa vin in ce a mai apropiata incinta vodaf sa fiu ajutata !!

Am stat 1 ora unde în acest timp eram sunata de copii de mama oare vi cf ?Intr un final,am zis ok atunci oare menegera care este o cunoștință de a mea de ceva ani ,P B, oare dânsa nu mă poate ajuta ?Este într-o ședință am zis o dar numa atât sa o întrebați unde trb sa apăsăm ..

Merge o angajată ,intra ieșea și tot așa și nu s rezolvat desigur nimic .Doar ca eu nu știu ce trebuie sa fac ?Eu ca și client vodaf am zis eu nici atât fiindca dacq știam nu m-ai eram aici !Totuși speram că după atata timp de așteptări am sa fiu ajutata nu?

Având în vedere ,că mereu achit și televiziunea înainte cu multe luni, abonamentele idem mereu achitate !Nu era normal să fiu ajutata ?!Și în timp ce așteptăm,o angajată (R) îmi spune pai cat ați stat aici puteți să mergeți în capătul centrului !Și i am zis sa stau chiar peste drum,am 3 copii nu mi permit sa mă plimb !Și nu mi se pare normal,sa fiu alungata efectiv doar fiindca unele sunt angajate ,doar pentru a-și etala ținuta și atât ?!

Cred ca orice angajat vodaf este pus sa ajute,dar mai ales sa aibă bun simț și ce-i 7 ani de acasă !Și atâta timp cât un client oferă respect ,oare respectul nu trebuie sa fie reciproc ???!Venind spre casa m am întâlnit cu o vecina ,care soțul ei lucrează la vodaf ( cablu)Și am fost ajutată de el fiindcă desigur cum au spus și ce-i de la relații cu clienți binenteles că se putea transfera euro pe Nr soțului meu !

Sunt cu siguranță de aceeași ori aproximativ cu aceea angajata (R) ,care efectiv Intr un mod diplomat am fost alungata deși am menționat m-ai sus situatia mea !Deci nu sunt o femeie în vârstă care nu are răbdare ,ori care judec după îmbrăcăminte !Dar se pare că în mare parte ,îmbrăcămintea uneori in unele cazuri ne reprezintă ca și caracter și ne dă impresia că putem sa tratam clienții asa ?!

Mă rog..Nici manejera nu m a putut ajuta ,a spus o alta angajata am fost la dânsa a zis că nu știe ?!!Făcuse deja câteva ture și apoi mi a zis nu știe !Nu va putem ajuta !!!! Oare daca eu ca și client vodaf întâmpin o prob,unde pot apela ?Nu la cei competenți și angajați fix pt a ajuta clienții ?Ori trebuia sa apelez la Peny ,market,Profi etc ?!

Cu tot respectul cuvenit , aștept răspuns ce pot sa fac !Nu sunt singura clienta care este nemultumita !! Mulțumesc anticipat !”, ne-a transmis o cititoare.

Postat in data: 25 nov., 2025

Este legal comisionul AMI Credit pentru ștergerea din Biroul de Credit?
stergere biroul de credit ami credit

„Am fost contactat de către  Ami credit (o firma de consultanță care ajuta clienții sai în stergere datelor degative din biroul de credit și consilierea acestora pt obținerea unui credit la o banca).

Aceștia, deși pe site-ul lor scrie ca este gratuita consilierea, percep taxe (1500 lei) pt fiecare dosar pe care îl ai la biroul de credit fie acesta achitat su nu.

Aceștia au întocmit chiar și un contract destul de ciudat. Ce ma sfătuiți sa fac? Este legal sa încaseze bani pt asa ceva? Ce se poate întâmpla dacă nu le plătesc. Mulțumesc. O zi buna!”, întreabă un cititor.

Postat in data: 23 nov., 2025

Există șanse de eșalonare a creditului la un IFN?
esalonare credit ifn

„Bună ziua,
Am primit o somație de plată de la un Ifn, conform căreia înregistrez la ei o creanță în valoare de 912 lei și un Total de plată de 1892 lei. Tot conform acestui document înregistrez o întârziere de peste 45 de zile și sunt somat să plătesc în termen de 5 zile integral datoria.
Menționez ca am mai avut credit la acest din, pe care l am achitat integral, având întârziere care se încadra în cele 90 de zile până a fi declarat scadent anticipat creditul.
În cazul în care plătesc doar creanța de 912 le, aceasta va fi scăzută din total și o să continui să acumulez dobândă?
Există șanse să ajung la o intelegere cu ei privind o amânare a plății sau o eșalonare în rate egale a creditului ?
Mulțumesc!”, întreabă un cititor.

Postat in data: 22 nov., 2025

Flexcredit m-a executat silit pentru un credit prin fraudă. Ce pot să fac?
flexcredit-frauda

„Datele mele personale au fost fraudate și sau făcut credite la 3 IFN în numele meu printre care și flexcredit ,am trimis dovezile și reclamații la politie am dat declarație la ofițerul de fraude și investigații din partea la flexcredit ,dar am fost executat silit ,am sunat la flex credit si o doamnă Alina imi spune ca sunt înregistrat cu o suspiciune de frauda de date cum pot rezolva situația? Ei nu mai răspund la meil si la telefon nu imi dau un răspuns, imi spun ca o sa rezolve colegii am conturile blocate si alte probleme personale Va mulțumesc frumos pentru raspunsuri.”, se plânge un cititor.

Postat in data: 21 nov., 2025

> citeste toate intrebarile si raspunsurile