„Doresc să închid creditul cetelem. Cum pot inchide creditul cetelem?”
Postat in data: 10 dec., 2023
[citeste raspunsul]„Doresc să închid creditul cetelem. Cum pot inchide creditul cetelem?”
Postat in data: 10 dec., 2023
[citeste raspunsul]„Plecând din Germania înapoi în România având credit in Germania îl pot plati din Romania dar păstrând cardul din Germania? de pe el mi se trag banii din contul pe care îl am”
Postat in data: 26 nov., 2023
[citeste raspunsul]„Buna ziua,va rog mult am nevoie de un sfat…tocmai am aflat ca am un credit de nevoi personale cu fostul sot,fiind divortati de 16ani,este primda data cand primesc citatie de la executòr pe numele lui dar la adresa mea actuala,nu am stiut de acest credit absolut deloc in toti acesti ani,nu stiu ce sa fac pe mai departe,cum pot sa ies din acest credit,multmumesc.”
Postat in data: 06 nov., 2023
[citeste raspunsul]„Bună ziua!
Va scriu deoarece am mai multe credite, unele restante, si nu mai reusesc achitarea lor. Am reusit sa fac angajamente de plata peste tot mai putin la Hora Credit, nu imi raspund la mail-urile legate de refinanțare, plata esalonata. Sunt plecata din tara si nu ii pot contacta telefonic.
Când am solicitat altceva, au răspuns la mail, insa cand am cerut o soluție in repetate randuri, nu au raspuns.
Exista vreo soluție in acest caz?
Mulțumesc”
Postat in data: 23 oct., 2023
[citeste raspunsul]„In 2018 am făcut un împrumut în Germania de 9000€ și am cumpărat o mașină care în 5 luni sa defectat , ea fiind în garanție, am dus-o înapoi dar fara sa fac ceva poze sau alte acte , pt că am trimis o printr un transportator cu platforma , mă rog povestea e mai lunga și complica , am trecut printre o depresie urâtă și ajuns acum să mă caute recuperatorii din germania ,
încă nu sa ajuns la proces dar daca se ajunge și eu nu mă prezint, că între timp eu nu mai vad cu ochiul stâng deloc iar cu dreptul mai vad 5 procente dar vad tubular pt că am glaucom și în zona periferica este in ceata , debea mă descurc ziua să merg prin curte , întrebarea mea este , pot sa vina sa mă retina să fac pușcărie pt asta?
și dacă îmi pun poprire pe cont îmi retine o treime din venituri? venituri care le am sunt: o pensie pe caz de boala, indemnizație de însoțitor și de la dgaspc indemnizate de handicap
vă mulțumesc foarte mult pt tot, va doresc o zi minunata , și Dumnezeu să vă răsplătească !!”
Postat in data: 13 aug., 2023
[citeste raspunsul]„Buna ziua mi s a acordat o limita de credit deși aveam gradul foarte mare de indatorare. Dobânda este enorma si am ajuns in imposibilitate de plata.
Am aplicat pt un credit … din nefericire la Credit prime, gândindu ma sa fac o refinanțare si sa îl închid imediat, din păcate n am reușit sa fac refinanțarea deoarece gradul de indatorare meu este mare.
Creditul este in valoare de 4000 de lei…
De 3 luni plătesc câte 1500 de lei lunar dobânda , acum ma aflu in imposibilitate de plata data restanta a fost pe 23 Iulie , deja am intarziere si nu gasesc nici o soluție fără a ajunge sa am un istoric negativ la biroul de credit.
Le am scris celor de la CSALB , dar nu s a putut face nimic .. va atașez răspunsul lor si al CREDITPRIME.
Astept un răspuns va rog .
O zi buna!”
Postat in data: 09 aug., 2023
[citeste raspunsul]„Bună ziua! Am și eu o nelămurire,am un credit la banca Transilvania la care sunt la zii cu plata ratei in valoare de 626 lei,recent mai exact Anul trecut în decembrie am făcut o solicitare către IFN ul TBI Bank pentru un credit,mi au acordat creditul in valoare de 8399 lei,din salariu meu 2000 ,1000 se duc numai pe rate.
Am depășit gradul de îndatorare de 40% ,știu că este ilegal sa îmi acorde IFN ul un credit daca depășesc cei 40%. Le am trimis un email cu modelul de la Dvs după site,nu am primit un răspuns în scris,in schimb insistă cu telefoanele .Întrebarea mea este daca se demarează anularea contractului și anularea datoriei aferente sunt obligata sa le achit suma ?”
Postat in data: 27 ian., 2023
[citeste raspunsul]„Bună ziua, Dacă am făcut câteva credite acu 8 9 ani și nu mia venit nici o notificare de atunci sau prescris creditele alea? Menționez că de 4 ani am apartamentul pe numele meu și nu miau pus sechestru pe el!”
Postat in data: 15 ian., 2023
[citeste raspunsul]Vineri după amiază,am solicitat un credit de nevoi personale de la Hora credit,suma de 300 lei și au tras de timp și au zis că mă incadrez in limita de 700 lei și că numai luni îmi intră în cont banii.Pot să anuleze creditul? Banii nu au intrat în cont.
Postat in data: 11 dec., 2022
[citeste raspunsul]Buna ziua! In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale .Am.achitat o perioada si dupa aceea nu am mai avut posibilitatea de a rambursa imprumutul. Luna aceasta am primit o scrisoare de la Kruk referitoare la achitarea datoriei si executare silita.Sunt 14 ani de atunci.Va rog sa ma ajutati in acest sens.
Multumesc
Postat in data: 24 nov., 2022
[citeste raspunsul]Buna ziua. Am un credit la Hora Credit și sunt restant. Am primit înștiințare de la ei ca, creditul meu a fost declarat scadent anticipat și în continuare mi-i se vor calcula dobânzi penalizatoare în fiecare zi. Este legal sa mi-i se mai perceapă penalități dacă creditul a fost declarat scadent anticipat?
Multumesc frumos.
Postat in data: 19 nov., 2022
[citeste raspunsul]Bună ziua. Am o întrebare la dumneavoastră. Am făcut un împrumut la credius de 1500 de lei din care doar 800 Am primit. Eu am restituit toată suma înapoi dar ei nu mi au spus ca am făcut ratele pe o durata de 5 ani. Am renunțat sa plătesc pentru ca mi sa părut prea mult sa plătesc încontinuu deși eu am restituit toată suma înapoi. Acum mi sa pus o proprire pe card și vor sa le plătesc 10938 de lei. Cum e posibil asa ceva?
Postat in data: 16 nov., 2022
[citeste raspunsul]De ce primesc mesaje la intervale de timp neregulate de la Raiffeisen cu privire la faptul ca rata mea bancara la Creditul Prima casa se mareste nejustificat de mult?
Iata periodicitatea mesajelor pe care le-am primit privind cresterea ratei
la creditul meu Prima casa:
*Luni 31 IANUARIE 2022:*
februarie 2022 rata creditului tau Prima Casa este 879.89 RON. Poti obtine
*Vineri 29 APRILIE 2022:*
Te informam ca in urma actualizarii indicelui ROBOR, incepand cu luna mai
2022 rata creditului tau Prima Casa este 1069.96 Lei. Poti obtine detalii
in orice agentie.
*Joi 28 IULIE 2022:*
august 2022 rata creditului tau Prima Casa este 1200.26 LEI. Poti obtine
*Vineri 28 OCTOMBRIE 2022:*
noiembrie 2022 rata creditului tau Prima Casa este 1331.26 LEI. Poti obtine
Postat in data: 07 nov., 2022
[citeste raspunsul]Bună seara,
Am primit un mesaj de la BCR precum ca mi se mărește rata la creditul în euro de la 360 la 400 începând cu decembrie 2022. Din cauza creșterii euribor.
Este legala aceasta creștere? Ce ma sfătuiți sa fac?
Multumesc!
Postat in data: 02 nov., 2022
[citeste raspunsul]Buna ziua, de ce se mareste rata Brd? Am facut un credit prima casa acum 6 ani si anul asta daca in primele luni plateam 1300 ron acum din 3 in 3 luni se mareste acum ajung la 1860 ron.cum e posibil sau unde sa merg sa fac reclamatie atata timp cat avem un grafic de rambursare si acum trebuia sa platim 1100 ron?
Postat in data: 17 oct., 2022
[citeste raspunsul]Buna ziua,va scriu in numele unei cunostinte,o d-na mai in varsta.Are un credit de la FlexCredit BV.si dupa circa 2 saptamani a fost anuntata ca nu a platit rata pe luna 09 2022.Dansa sustine ca a platit dar nu gaseste ch.
Angajtul Banci in prima faza a refuzat cautarea in ch.dupa sesizarea in scrs a raspuns ca a verificat dar ch.nu este.Eu nu mai am incredere in acest raspuns,deoarece la telefon a sustinut sa aduca dovada platii.si raspunsul scris este acelas si tot de la
angajtul respectiv.
D-na va plati ca nu are alta solutie.dar cum sa procedam ptr.o verificare neutra?Multumesc.
Postat in data: 17 oct., 2022
[citeste raspunsul]Am un credit pe 5 ani pentru care platesc o rata lunara de 2200.03
lei,contractat in anul 2020. Am achitat lunar aceasta suma de doi ani
la termen. Am intrebat la sediul Easy Credit Bacau daca pot beneficia de
o amanare a ratelor pentru 2-4 luni din motive de serviciu,neavand
posibilitatea sa achit. Raspunsul a fost ca nu se poate. Intrebarea mea
este =cum se poate proceda ca sa pot sa beneficiez de aceasta
amanare.Va multumesc.
Postat in data: 15 sept., 2022
[citeste raspunsul]Am un credit Prima Casă la Raiffeisen semnat pe 10.05.2019. Am solicitat Băncii schimbarea ROBOR cu IRCC la calculul dobânzii conform OUG 19/2019 și restituirea diferenței dintre dobânda calculată cu ROBOR și cea calculată cu IRCC. Banca mi-a răspuns că OUG 19 nu se referă la programul Prima Casă, ci HG 343/2019. Este legal?
Postat in data: 07 sept., 2022
[citeste raspunsul]Buna ziua
Am avut un credit la Orange money, care a fost cesionat in luna Mai la RoCapital. Incepand cu luna Mai nu am mai putut plati ratele la casieria orange si mi s-a comunicat ca voi fi contactat de noul creditor.
Timp de 4 luni nu am fost contactat de nimeni, desi numarul de telefon la care eram contactat de catre orange money a ramas valid. Astfel absolut accidental am aflat in luna August ca figurez cu intarzieri in biroul de credit, si tot din raportul scos
de la biroul de credite am aflat si numele noii institutii financiare care a cesionat acest credit.
Ca urmare i-am contactat eu pe ei, unde initial m-au mintit ca inregistrarea in biroul de credite a fost facuta de Orange Money, lucru infirmat de catre acestia. Am solicitat
ca solutie amiabila plata restantelor cu conditia ca ei sa imi stearga inregistrarile din biroul de credite, solutie cu care nu au fost de acord, motivand ca ei au incercat sa ma contacteze trimitandu-mi o scrisoare recomandata pe care nu am primit-o si care s-a intors la ei, cateva e-mailuri care au intrat in spam, si contactarea la un numar de
telefon fix!!! (pe care l-ar fi obtinut de la Orange) care vizibil nu avea format de Romania, pe care eu nu l-am dat niciodata, neavand niciodata un post telefonic fix, si care par a fi 10 cifre completate aleator.
In consecinta imi doresc sa actionez aceasta societate in instanta cu solicitarea de stergere a informatiilor din biroul de credite si daune morale.
Va multumesc anticipat!
Postat in data: 02 sept., 2022
[citeste raspunsul]Bună ziua,
Am o situație mai neplăcută cu o Raiffeisen.
Am propire pe cont de la executor și nu îmi pot platii ratele la banca.
Dânșii mi-au spus ca ei nu au acordul biroului executor pentru a-mi platii rata la banca.
Am sunat și la executor și domna de acolo mi-a spus ca ei nu au pus propirea în asa fel încât sa nu îmi pot platii ratele la banca.
Nu mai înțeleg.
Ma învârt intr-un cerc în care eu nu pot sa îmi plătesc rata la banca deși am banii respectivi.
Probabil Raiffaisen așteaptă sa le plătesc dobânda aiurea și sa ma execute și ei.
Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu un sfat sau ceva legat de acesta situație.
Astăzi am sunat din nou și mi s-a comunicat ca nu exista nicio soluție pentru a platii rata.
Îmi cam suna a abuz.
Postat in data: 23 aug., 2022