Ce pot sa patesc daca nu platesc creditul auto din Germania?

„In 2018 am făcut un împrumut în Germania de 9000€ și am cumpărat o mașină care în 5 luni sa defectat , ea fiind în garanție, am dus-o înapoi dar fara sa fac ceva poze sau alte acte , pt că am trimis o printr un transportator cu platforma , mă rog povestea e mai lunga și complica , am trecut printre o depresie urâtă și ajuns acum să mă caute recuperatorii din germania ,

încă nu sa ajuns la proces dar daca se ajunge și eu nu mă prezint, că între timp eu nu mai vad cu ochiul stâng deloc iar cu dreptul mai vad 5 procente dar vad tubular pt că am glaucom și în zona periferica este in ceata , debea mă descurc ziua să merg prin curte , întrebarea mea este , pot sa vina sa mă retina să fac pușcărie pt asta?

și dacă îmi pun poprire pe cont îmi retine o treime din venituri? venituri care le am sunt: o pensie pe caz de boala, indemnizație de însoțitor și de la dgaspc indemnizate de handicap

vă mulțumesc foarte mult pt tot, va doresc o zi minunata , și Dumnezeu să vă răsplătească !!”


Raspuns

Stimate domn,

Nu riscati sa faceti inchisoare pentru neplata creditului auto obtinut in Germania. In cazul datoriilor la imprumuturi, nu se aplica Codul Penal, ci Codul de Procedura Civila, cu privire la executarea silita a bunurilor si veniturilor datornicilor fata de un creditor.

Ceea ce inseamna ca daca nu mai puteti plati creditul la banca din Germania, puteti fi doar executat silit, prin poprirea veniturilor si sechestru pe bunurile pe care le detineti, nu puteti fi trimis la inchisoare. 

Riscati sa faceti inchisoare doar in situatia in care ati comis vreo frauda pentru obtinerea creditului, precum falsificarea actelor.

In cazul dumneavoastra, daca nu va puteti prezenta la proces iar instanta va pronunta o decizie de executare silita a dumneavoastra, riscati sa vi se puna poprire pe o treime din venituri si eventual sa vi se puna sechestru pe bunurile mobile si imobile.

Cum veniturile dumneavoastra sunt reprezentate de pensie pe caz de boala, indemnizație de însoțitor și indemnizate de handicap, pe care nu se poate pune poprire, este posibil ca executorii sa puna sechestru pe bunurile mobile si imobile pe care le detineti si sa le scoata la licitatie.

Reveniti la mine va rog daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei cu datoria din Germania.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Ce pot sa patesc daca nu platesc creditul auto din Germania?

  1. e

    mulțumesc frumos pt tot, menționez că nu am nimic pe numele meu , nici imobil nici mobil.
    încă o dată va doresc multă sănătate și bucurie !
    MULTUMESC!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − 5 =