Pot sa anulez creditul de la IFN aprobat cu depasirea gradului de indatorare?

credit credius grad indatorare depasit

„Buna ziua, am o rata de 2630 de lei la Cec Bank (ca si cronologie din ceea ce am sa va povestesc, rata la Cec este prima), dupa care mai am o rata de 400 lei Mozipo, 400 lei la Credex si ultima rata a fost facuta la Credius in valoare de 1130 de lei.

Cand am facut creditul la Cec m-am incadrat aproape la limita in 40% grad de indatorare eu avand media de salarizare undeva la 7100 lei in mana. Urmatoarele rate Mozipo si Credex sa zicem ca s-ar incadra in cele 40 de procente (ipotetic) insa Credius cu siguranta cu rata de 1130 de lei imi sare cu mult gradul de indatorare.

Exista vreo sansa sa anulez contractul de credit fara sa inapoiez banii inapoi si fara sa patesc nimic? Am tot citit la dvs ca daca se acorda credite care depasesc 40% din gradul de indatorare, incalca niste termeni impusi de BNR (mentionez ca in cei 5 ani ca istoric , nu am avut niciodata intarzieri si nu am fost niciodata rau platnic), ce ma sfatuiti sa fac?”


Raspuns

Stimate domn,

Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este simplu: DA. Din moment ce Credius v-a acordat un credit ilegal, cu depasirea gradului de indatorare de 40% din venit, conform Normei BNR, atunci puteti cere anularea respectivului imprumut.

Fireste ca va trebui, ulterior, sa rambursati banii luati de la Credius, insa aceasta este alta poveste: ramane de vazut cand si cum, dat fiind ca sunteti supraindatorat si va fi nevoie, probabil, de o acord pentru plata datoriei.

Mai intai trebuie sa va luptati sa anulati creditul acordat ilegal.

In acest sens, faceti o reclamatie la Credius, in care cereti anularea creditului acordat ilegal, cu depasirea gradului de indatorare, dat fiind ca sunteti supraindatorat si nu-l puteti plati.

Reveniti va rog cu raspunsul primit de la Credius, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu creditul.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = 9