Creditul de la BRD prin rata Domo a ajuns la executor judecatoresc si firma de recuperare EOS KSI. E normal sa ma oblige sa platesc 5.100 de lei in 5 zile, desi datoria era de 1.500 lei?

Din 2005 am avut un credit de la BRD prin rata Domo pe care am luat un telefon mobil si un tv.

Am platit vreun an si ceva pina s-a stricat telefonul si m-am dus cu garantia produsului la Domo, nici macar nu au verificat cauzele defectiunii si m-au trimis in alta parte si iarasi in alta parte de 3 ori.

Apoi m-am enervat si am incetat sa mai platesc ratele in valoare de vreo inca 1500 ron si pina astazi am primit o scrisoare din partea EOS KSI si EXECUTOR JUDECATORESC.

Din 2006 am ramasfara munca si cu un venit ajutor de la stat cu doar 234 ron.

Acel executor judecatoresc ma obliga sa declar ce averi am si venituri. E normal sa-mi execute bunuri de valoare pe care le am? Asigurarea nu acopera?

Si ma oblica sa datorez suma 5100 ron in termen de 5 zile si cum naiba sa fac rost, nici macar nu am de munca.
vA ROG SA MI RASPUNDETI LA INTREBAREA MEA


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
In primul rand, trebuie sa stiti ca e normal ca, in cazul in care nu ati achitat datoriile la banca, sa ajungeti in situatia de a fi executat silit de catre executorul judecatoresc si firma de recuperare. In acest scop, exista posibilitatea sa va fie vandute bunurile de valoare, daca nu dispuneti de venituri.

Pe de alta parte, trebuie sa va cunoasteti si drepturile de consumator, nu doar obligatiile. Motiv pentru care trebuie sa analizati contractul de credit, pentru a vedea daca in acesta nu exista cumva clauza abuzive, in special cu privire la dobanda penalizatoare, avand in vedere ca datoria a devenit foarte mare fata de cat a mai ramas dupa ce ati incetat platile.

Daca apreciati ca banca sau firma de recuperare EOS KSI au facut abuzuri in aceasta privinta, va puteti adresa Protectiei Consumatorilor sau chiar puteti sa dati banca sau EOS KSI in judecata.

De asemenea, puteti lua legatura cu firma de recuperare creante EOS KSI, pentru a ajunge la o intelegere cu privire la achitarea datoriilor.

Am rugat oficialii firmei sa va analizeze cazul iar acestia ne-au raspuns ca au analizat intern cazul dumneavoastra si va pot oferi explicatiile necesare.

Pentru aceasta trebuie sa contactati EOS KSI prin e-mail la adresa: solicitari@eos-ksi.ro sau prin telefon, la numarul: 021.300.35.58.

Daca doriti sa va ajutam in continuare in rezolvarea problemei dumneavoastra, va rog sa reveniti cu o noua solicitare.

Cu stima,
Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


5 − 3 =