„Am obtinut un credit de refinantare de la BANCA TRANSILVANIA .
Avand nevoie de bani nu am inchis creditul vechi de la Garanti , iar ulterior , acum 3 zile am primit o notificare scrisa de la Banca Transilvania in care mi se comunica ca creditul este scadent anticipat si sa achit cat mai repede suma de la 50.000 de lei .
Exista vreo posibilitate prin care sa fac o intelegere amiabila cu banca? Din pacate nu am toata suma disponibila sa achit integral creditul .
Astept raspunsul dvs. Multumesc!”, întreabă un cititor.
Raspuns
Stimată doamnă,
Puteți ajunge cu banca la o înțelegere amiabilă privind plata datoriei, prin semnarea unui angajament de plată în mai multe rate a creditului.
Atât băncile, cât și IFN-urile, sunt obligate de lege să ofere clienților soluții de achitare a datoriilor, înainte de executarea silită.
Vedeți detalii despre soluțiile posibile de restructurare a creditului, în acest articol:
Creditul de refinanțare nu ar fi trebuit aprobat de bancă înainte de închiderea vechiului credit la Garanti.
Menținând ambele credite, gradul dumneavoastră de îndatorare a devenit mai mare decât limita legală de 40% din venituri.
Așadar, soluția este să trimiteți la Banca Transilvania o cerere pentru găsirea unei soluții de achitare a datoriei, în vederea evitării executării silite.
Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la bancă, pentru a vă ajuta să rezolvați problema cu creditul refinanțat.
Cu stimă,
Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci.ro

Pingback: Pot să fac o înțelegere amiabilă cu banca, în cazul unui credit scadent anticipat? – Bancherul